Skip to content
Elly de Haan temidden van haar gezin. Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Activiteitenbegeleidster Elly de Haan neemt afscheid van Amarosa (met video)

Ellen Klaver - Asscheman
12 juni 20242 minute read

Na ruim 18 jaar neemt Elly de Haan afscheid van Amarosa (SWZ). Zij gaat met pensioen. “Ik heb altijd met ontzettend veel plezier in Wassenaar gewerkt,” zegt de activiteitenbegeleidster. Ik denk dat ik in Wassenaar meer mensen ken dan in mijn eigen woonplaats Leiden.”

Elly is haar loopbaan begonnen in de gehandicaptenzorg en werkte in het zeehospitium. Toen zij als groepsbegeleider in de zorg een burnout kreeg, iets dat in de zorg een groot risico is, heeft zij de zorg vaarwel gezegd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na zeven jaar besloot ze als activiteitenbegeleidster terug te keren in de zorg.

Het team van Amarosa had op 11 juni een surprise party voor Elly georganiseerd. Bewoners en personeel hadden zich verzameld in de aula van Amarosa-Sophieke om Elly op een muzikale wijze uit te zwaaien. Een “ lucht dirigent” trad op en natuurlijk was er een rad van fortuin.

Elly was iemand van de typetjes. Voor ieder feestje wist ze zich op een toepasselijke manier uit te dossen. Dit tot veel genoegen van de bewoners.

Het Amarosa team doste zich in navolging van de typetjes van Elly ook uit en bracht een aubade aan haar op de melodie van “o, Johnny”. De hele zaal zong uit volle borst mee. Intussen konden alle aanwezigen genieten van een heerlijk gebakje bij de thee of koffie. Tot slot nam Elly, toch wel wat geëmotioneerd, persoonlijk afscheid van de bewoners.

Diverse vertegenwoordigers van Wassenaarse organisaties kwamen daarna afscheid nemen van de activiteitenbegeleidster, die voor velen een bekend gezicht vormde en met wie zij jarenlang hadden samengewerkt.

Elly de Haan gaat nu genieten van haar gezin, gaat haar sociale contacten weer oppakken en is van plan meer te gaan sporten. “Ik zal me zeker niet gaan vervelen”, voegt ze toe.

Op de vraag of ze af en toe nog eens op bezoek komt bij Amarosa, antwoordt zij volmondig JA.

Tags

AfscheidElly de HaanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top