Skip to content
Hiske van der Gronden. Fotocredit: PR

Met wie kom jij op het bankje zitten? 

Tom Rietveld
14 juni 20244 minute read

Laat van tijd tot tijd eens een bijzondere foto maken. Met je broer? Met je vriendin? Met je ouders? Met je vriend? Met je zus? Met jouw kinderen? Met je gezin? Als cadeau?

Fotocredit: PR

Tijdens de expositie van Hiske van der Gronden bij de Kunstgroep Wassenaar in de molen op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag tussen 15 en 30 juni is er een unieke kans om een plek te reserveren: www.hiskevandergronden.com/expositie

Fotogravin Hiske van der Gronden benadrukt het belang van het vastleggen van waardevolle momenten door middel van fotografie. Zij biedt een bijzondere kans om tijdloze portretten te maken die een momentopname van het leven vastleggen, iets wat vaak vergeten wordt in het dagelijkse leven vol selfies en vluchtige foto’s.  

Hiske: “Het belang van een mooie foto: Iedereen verdient een mooie foto van zichzelf en met dierbaren. Het vastleggen van deze momenten zorgt voor blijvende herinneringen.

Bijzondere momenten: Het perfecte moment voor een foto is altijd nu.

Velen hebben geen mooie foto samen met hun moeder, vader of kinderen, soms alleen vakantiefoto’s. Dit benadrukt de noodzaak van professionele portretten. 

Studio ervaring: In de studio van Hiske van der Gronden kunnen mensen zich laten verwennen en worden de foto’s gemaakt, die ze altijd al wilden, maar nooit lieten maken.

Waardevolle herinneringen: Het belang van familiefoto’s en portretten wordt duidelijk als mensen terugkijken en beseffen wat ze missen, vooral na het verlies van een geliefde.

De boodschap is duidelijk: neem de tijd om af en toe om mooie professionele foto’s te laten maken en creëer waardevolle herinneringen voor de toekomst.

Hiske: “Eigenlijk lukt het me steeds om die bijzondere blik te vangen, waardoor er een mooi portret wordt vastgelegd. Een tijdsbeeld. Foto’s van bijzondere waarde. 

Wanneer is het goeie moment? Nu is het moment, er is geen beter moment te bedenken. Ik vind het belangrijk, dat iedereen een mooie foto van zichzelf moet hebben of samen met dierbaren heeft. Dan vraag ik:  heb je een mooie foto samen met je moeder? En dan is het antwoord meestal: nee. Hebben jouw kinderen, die dan wel met jou?  Dan zeggen de meesten: nee, nee, die heb ik niet. Wel wat vakantie foto’s.  Als je bij mij in de studio komt, dan zorg ik voor de foto, die je altijd al wilde hebben. Maar nooit heb laten maken. 

Er is een groep werkende vrouwen, die nooit tijd hebben omdat ze altijd achter iedereen aangerend hebben.  Dan een mooie profiel foto laten maken, zodat ze zich gewaardeerd voelen. Even trots kunnen zien, wie ze zijn. En weer extra zelfvertrouwen krijgen, omdat ze er zo mooi uitzien, ook. Sommigen beseffen, dat zelf niet. Gelukkig komt het weer terug, dat mensen zich willen laten fotograferen, als ze er op z’n best uitzien. Weer een mooie ingelijste foto op de muur om trots op te zijn. Zoals vroeger door Max Koot werd gedaan in Den Haag. Toen werden er regelmatig familiefoto’s gemaakt in de studio van een fotograaf. Trouwfoto’s zijn wel een logisch moment om vast te leggen

Gisteren sprak ik iemand, die zei, ja nu ben ik te laat, mijn man is vorig jaar overleden.  Laat van tijd tot tijd eens een bijzondere foto maken    Dan vragen ze heb jij dan een bijzondere foto samen met je moeder? En dan moet ik helaas zeggen” Nee. En daar heb ik nog steeds spijt van. Gelukkig is er nog foto waarop ik als jong meisje samen met mijn moeder en oma op sta. Die foto werd door een fotograaf van de krant gemaakt. Hoe waardevol is zo’n foto dan.

Ook zouden de CEO’s er met regelmaat aan moeten denken om een serie eigen foto’s te hebben voor de diverse publicaties.  

De eerste indruk maken . . .  Mensen met een bepaalde functie. Hoe belangrijk. Met al die selfies, die mensen maken, wordt eigenlijk weinig mee gedaan.  Kijk eens op Facebook, welke foto’s  men van zichzelf erop zet. Foto op de camping of achter de grasmaaier of een  minder gelukte selfie.”

Bezoek Kunstgroep Wassenaar in de molen op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag tussen 15 en 30 juni

Tags

ExpositieFotografieGalerie in de MolenHiske van der GrondenKunstgroep WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top