Skip to content
Wethouder Wim Koetsier en aannemer Jan Willem Meeuwisse leggen de laatste steen op de Kerkeboslaan. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Werkzaamheden Kerkeboslaan afgerond

14 juni 20242 minute read

Begin 2023 startte aannemer Meeuwisse, in opdracht van gemeente Wassenaar, met ingrijpende werkzaamheden aan het riool en straatwerk in de Kerkeboslaan en omgeving. Nu, ruim een jaar later, zijn deze werkzaamheden succesvol afgerond. Hier werd op woensdagmiddag 12 juni in kleine kring feestelijk bij stil gestaan, waarbij ook symbolisch de laatste steen werd gelegd.

Verbeterde infrastructuur en groener straatbeeld

Wethouder Wim Koetsier en aannemer Jan Willem Meeuwisse leggen de laatste steen op de Kerkeboslaan. Fotocredit: gemeente Wassenaar

De straten zijn nu ingericht volgens de ETW30-richtlijnen, wat bijdraagt aan een veiligere en leefbaardere omgeving. Het fietspad is verwijderd, waardoor al het verkeer nu gezamenlijk gebruikmaakt van de weg.

Naast de herinrichting van de weg zijn er belangrijke verbeteringen aangebracht in de infrastructuur. Er zijn groenvakken toegevoegd, die bijdragen aan een milieuvriendelijker straatbeeld en de stoepen zijn verbreed om voetgangers meer ruimte en comfort te bieden. Het vernieuwde riool zorgt voor een betere waterafvoer. Veranderingen die de Kerkeboslaan functioneler en groener maken.

Officiële afronding werkzaamheden

Tijdens de bijeenkomst op 12 juni legde de wethouder de laatste steen, waarmee de werkzaamheden officieel werden afgerond. Wim Koetsier, wethouder ruimte, duurzaamheid en mobiliteit: “Vol trots kijk ik naar deze vernieuwde straat en wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Ik hoop dat de vernieuwde Kerkeboslaan met plezier en tevredenheid door alle inwoners gebruikt zal worden en zie uit naar een positieve impact op de buurt.”

Tags

Afronding werkzaamhedenGemeenteGroenInfrastructuurKerkeboslaanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top