Skip to content
Neeltje Bangert. Fotocredit: PR

Stichting Wassenaarse Cultuurprijs: De Pauw Wow Show 2024

Tom Rietveld
15 juni 20243 minute read

Met een speciaal thema dit jaar: Ik vind je speciaal! Laat zien wie jij speciaal vindt met jouw zelfgemaakte kunstwerk.

Dit was de opdracht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. En er is een prijs te winnen van € 500 voor de maker, je klas of je groep.

Behalve de geldprijs is er ook een wisseltrofee. Ontworpen door Emilie Cummings Alle inzendingen hangen nu nog bij de Kunstgroep Wassenaar in de Molen.

Vandaag, zaterdag is de prijsuitreiking in het gemeentehuis de Pauw.

Neeltje Bangert. Fotocredit: PR

Neeltje Bangert: “ De Pauw Wow Show is de kunstwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De basisschool wedstrijd. Dat doen we een keer in de twee jaar voor die doelgroep. En dan binnen een bepaald thema. Dit is de derde editie. De eerste keer hadden we als thema De Pauw, omdat we als logo een pauw hebben. Dit ook in verband met de naam van het raadhuis. Daar hebben kinderen kunstwerken op gemaakt. En 2 jaar later ging het over jouw mooiste plekje in Wassenaar.

En nu is het dus: ‘Ik vind jou speciaal’. Wie spreekt jou aan, wie is jouw held, wie is degene, die je troost, wie vind je geweldig. Dat kan van alles zijn. En daarom is het zo mooi als je de oogst hier kunt bewonderen. Hier bijvoorbeeld: ‘Dit is mijn juf, dat is de boom en de kinderen zijn het fruit’. Een kind, dat helemaal opkijkt naar de juf. En dat is natuurlijk geweldig. Hier is bijvoorbeeld weer iets heel anders: ‘Het vliegtuig is de verdediging van alle huizen, zodat er niet meer oorlog komt’ Dat is het mooie van kinderen, dat ze zo puur dat thema oppakken en daarbij een beeld creëren. 

Naast de Pauw Wow show hebben we ook een prijs voor volwassenen. Een prijs voor groepen en een prijs voor aanstormend talent. En die drie zijn dan om en om. Een jaar de Pauw Wouw Show en het andere jaar de andere drie.

Er is een professionele jury. Dit jaar hebben we een docent van het Rijnland Lyceum, een docent van het Adelberg en Otto Altmann, de voorzitter van de Kunstgroep Wassenaar en de winnares van twee jaar geldeden van het aanstormend talent en de winnares van de vorige keer van de Pauw Wouw show. Een heel divers gezelschap.

Het is heel belangrijk, dat je ook van de jongeren input krijgt en van de bezoekers hier in de molen. Dus de jury en het publiek gaan het bepalen.  De geldprijs, die gewonnen wordt, moet wel besteed worden aan een cultureel doel. Iets voor je klas of school. Misschien een uitje naar Amsterdam. Vorige keer had Sanne Lippens de prijs gewonnen en hebben ze met groep 8  een workshop aangeboden gekregen met een echte Graffiti Artist.

In het verleden hebben we ook projecten gedaan bijvoorbeeld op het landgoed Rust en Vreugd, daar hebben we een project gedaan met kinderen en hun ouders, kinderen met hun grootouders. Buiten schilderen met een aantal professionele kunstenaars. Ook een rondleiding door Robbie van Lit, die dan vertelde over het park Rust en Vreugd en daarna een gezamenlijke lunch.

Dit jaar gaan we ook bij de miniopera, muziek in de tuin van het Baljuw huis. Tijdens de korte opera wordt er ook een workshop voor de basisschool schilderen, naar aanleiding van het thema.”

www.wassenaarsecultuurprijs.nl 

Tags

Galerie in de MolenKunstgroep WassenaarPaauw Wow ShowWassenaarWassenaarse Cultuurprijs
Gerelateerde artikelen
Back To Top