Het Nutsschaakteam. V.l.n.r.: Adam Hany, Elliott Desportes de la Fosse, Kian Gholami, de jongste speler Daan Shen en eerstebordspeler Harun Hany. Fotocredit: Eric Shen

Nutsschakers in nederlandse top

Eric van der Marel
17 juni 202455 second read

Het schaakteam van de Nutsschool is weer op weg naar de Nederlandse top. Zelfs zonder achtstegroepers werd de halve finale van het door de KNSB georganiseerde NK in het Zeeuwse Kruiningen overleefd.

Na de titel in het Wassenaarse kampioenschap en twee speeldagen HSB-kampioenschap lukte het de Nutsers om in Kruiningen de elfde plek te bemachtigen, terwijl er 12 door gingen. Aangezien er ook in de andere halve finale 12 kwalificatieplaatsen te verdienen waren, schaarde de Nutsschool zich bij de top-24 van Nederland, niet slecht bij een deelname van 2500 scholen. Ook de Wassenaarse Bloemcampschool en Amerikaanse school ASH kwamen heel ver, maar strandden met een 15de resp. 20ste  plaats in de halve finale.  Topscorers voor Bloemcamp Stefan van der Kuip en Kai Daly ex aequo met 4 uit 6, terwijl bij ASH Darsh Gandhi met 4,5 uit 7 de beste was.

In de KNSB-finale in Arnhem wist de Nuts in 7 ronden eenmaal te winnen en tweemaal gelijk te spelen, om zodoende als 20ste te finishen. Topscoreres zijn hier Daan Shen met 3,5 punt en Adam Hany met 2,5 punt. Kampioen werd de Scharn uit Maastricht. Beste regioteam is HSB-kampioen de Essesteijn uit Voorburg.