Skip to content
Fotocredit: PR

Promenadeconcerten in de dorpskerk

Bob Wielenga
18 juni 20242 minute read

Vanaf 13 juli vinden er op zeven achtereenvolgende zaterdagen de zogenaamde “Promenadeconcerten” plaats in de Wassenaarse Dorpskerk. Toegankelijke muziek die gebracht wordt door een mix van professionele musici en musici “op weg naar het podium”.  Het eerste concert is op 13 juli wanneer Marco van Lente als de enige amateur in deze zomercyclus zowel het prachtige Hinsz-van Dam orgel als het twintigste-eeuwse Mutin orgel bespeelt.

Marco is een begaafde amateur die naast zijn  directeurschap van een internationaal opererend ingenieursbureau tijd vindt om orgel te studeren en les te nemen van Rijk Jansen. In de reeks volgende concerten horen we op 20 juli Joost Willemze, harp op 27 juli Diederik Smulders en Rutger Jansen, Cello en piano; op 3 augustus het Elza Heinsberg trio dat “baroque” muziek ten gehore brengt; op 10 augustus Martin Pranger op beide orgels; op 17 augustus het beroemde “Van Biemen Trio” met Tchaikovsky en tenslotte op 24 augustus Joëll Boone die met orgel en zang de reeks promenadeconcerten besluit. Vermeldenswaard  is dat Joëll op 19 juni a.s. zijn conservatorium opleiding afsluit met een concert in de BAVO kerk te Haarlem. 

Alle concerten beginnen om 16:00 uur en duren ruim een half uur. De toegang is uw gift.  Kom luisteren en beleef de prachtige akoestiek van de Dorpskerk in deze concertreeks.

Onderstaande foto van Marco van Lente met Deka Wielenga is een eerbetoon aan Deka die deze concerten voor het eerst organiseerde en die ik nog dagelijks mis.

Bob Wielenga

Tags

DorpskerkPromenadeconcertenToegankelijke muzieWassenaarZomercyclus
Gerelateerde artikelen
Back To Top