Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Uitreiking Wassenaarse Cultuurprijs voor kinderen

18 juni 20242 minute read

In de Spiegelzaal van Raadhuis De Paauw was zaterdag 14 juni de feestelijke uitreiking van de Wassenaarse Cultuurprijs voor kinderen, beter bekend als de Pauw Wow Show. Het was alweer de derde keer dat deze prijs werd uitgereikt. Met deze uitreiking zet de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs het creatieve talent van de jonge inwoners van Wassenaar in het zonnetje.

Thema: ‘ik vind je speciaal’

Tijdens de uitreiking stonden jonge kunstenaars, kinderen van 6 tot 13 jaar, in het middelpunt. Hun inzet en creativiteit hebben geleid tot prachtige kunstwerken die zijn tentoongesteld. Dit jaar was het thema van de kunstwedstrijd: ‘Ik vind je speciaal’. 

Wethouder Ronald Zoutendijk (Cultuur): “Aan de hand van het thema hebben de kinderen een kunstwerk gemaakt dat geïnspireerd is door iemand die speciaal voor hen is. Dat heeft geresulteerd in meer dan 30 prachtige kunstwerken. Ik heb de kunst mogen bewonderen en vind het ongelooflijk hoeveel talent er aanwezig is bij deze jonge mensen. Cultuur verbindt, versterkt de samenleving en geeft het leven kleur. Het is heel mooi dat kinderen al op jonge leeftijd dit kunnen beleven.”

De kunstwerken zijn de afgelopen weken ook tentoongesteld in Galerie de Molen aan het Molenplein, waar vele Wassenaarders de kans hebben gehad om deze werken te bewonderen. En om hun stem uit te brengen op het, in hun ogen, mooiste kunstwerk. Samen met de beoordeling van de ervaren jury is de winnaar van de Cultuurprijs gekozen. De Cultuurprijs is mede mogelijk gemaakt door een aantal fondsen en de gemeente. 

Tags

GemeenteJonge kunstenaarsKinderenPaauw Wow ShowWassenaarWassenaarse Cultuurprijs
Gerelateerde artikelen
Back To Top