Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Bijeenkomst over opstellen Buurt Isolatie Plan voor wijken Wassenaar

20 juni 20242 minute read

Isoleren is de belangrijkste eerste stap om uw koopwoning te verduurzamen en snel geld te besparen op uw energiekosten. De gemeente Wassenaar helpt u hier graag bij.

Woensdag 12 juni 2024 kwamen geïnteresseerde inwoners naar de eerste bijeenkomst over het opstellen van een Buurt Isolatie Plan (BIP) voor de wijken Oostdorp, Zijlwatering en Haven, Groot Deijleroord en Ter Weer,Weteringpark, Den Deijl, Kerkehout en Dorp Wassenaar.

Bij het opstellen van een isolatieplan, met de inwoners in de buurt, zijn diverse voordelen te behalen. In het plan beschrijven we hoe we het isoleren gaan aanpakken, wie wat gaat doen en zo ontstaat er een buurtteam. Hierdoor kunnen we samen groter inkopen, waardoor de kosten van het isoleren omlaag gaan. En vele handen maken lichter werk.

Projectmanager warmtetransitie Rik te Raa, van de gemeente, gaf een korte presentatie. Hij gaf antwoorden op vragen van de inwoners, waarbij hij ook vertelde over de ervaringen met de buurtteams in Wassenaar Zuid.

Deze informatie is nu opgehaald en gaan we verder verwerken in een concept van het buurtisolatieplan. Duidelijk is dat inwoners de isolatie stap voor stap en gezamenlijk willen aanpakken. Na de zomer gaan we verder met elkaar in gesprek.

Wilt u graag meedenken of meer weten over de buurt isolatie plannen in uw buurt? Stuur dan een e-mail naar energietransitie@wassenaar.nl

Meer informatie over geld besparen door te isoleren.

Tags

BijeenkomstGemeenteIsolatieplanWassenaarWijken
Gerelateerde artikelen
Back To Top