Skip to content
Wethouder Koetsier vaart de Havenkade in en knipt het lint voor de officiële opening door. Op de boot staan verder: Nik Finkelnberg, projectbegeleiding Schouls, Jos Pfeifer, directeur Meeuwisse Nederland, Henry Krijgsman, projectleider centrum en Pieter Kemper, project voorman Schouls. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Vernieuwde Havenkade feestelijk geopend

21 juni 20242 minute read

De Havenkade van Wassenaar schittert weer in volle glorie na een succesvolle renovatie van de kademuur. Op donderdag 20 juni vond de feestelijke opening plaats, waarbij wethouder Koetsier, samen met de aannemers en betrokkenen, de vernieuwde Havenkade officieel opende.

Na intensieve werkzaamheden, waaronder grondwerkzaamheden, sloop van de bestaande kade en het aanbrengen van een nieuwe kademuur, is de Havenkade weer volledig hersteld en versterkt.

Werkzaamheden volledig afgerond

Wethouder Koetsier vaart de Havenkade in en knipt het lint voor de officiële opening door.
Op de boot staan verder: Nik Finkelnberg, projectbegeleiding Schouls, Jos Pfeifer, directeur Meeuwisse Nederland, Henry Krijgsman, projectleider centrum en Pieter Kemper, project voorman Schouls. Fotocredit: gemeente Wassenaar.

De renovatie, die eind 2021 van start ging, verliep in drie fases. In fase 1 werd de kademuur tussen de Johan de Wittstraat en de Wiegmanweg vervangen door Meeuwisse Nederland BV. In fase 2 werd de kademuur tussen de Oostdorperweg en de Johan de Wittstraat vervangen door Schouls B.V. En in fase 3 werd de kade vervangen vanaf de haven tot aan Haven 22 eveneens door Schouls B.V.

De werkzaamheden in fase 2 en fase 3 werden bijna volledig vanaf het water uitgevoerd om de overlast naar de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Na het uitvoeren van grondwerk en aanbrengen van verharding, zijn alle werkzaamheden nu met succes afgerond.

Vernieuwde Havenkade

De wethouder arriveerde in stijl met een boot op de Havenkade, waarmee de vernieuwing nog extra werd benadrukt. Wethouder ruimte, duurzaamheid en mobiliteit, Wim Koetsier:

“De vernieuwde Havenkade is niet alleen een haven voor boten, maar vormt ook een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van Wassenaar. De gemeente bedankt dan ook alle betrokkenen voor hun grote inzet om de Havenkade te vernieuwen en er zo voor te zorgen dat we hier nog vele jaren van kunnen genieten.”

Tags

Feestelijke openingGemeenteHavenkadeVernieuwdWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top