Skip to content

Financiële gat nóg groter: buikriem aanhalen!

24 juni 20242 minute read

De financiële problemen blijven zich maar opstapelen voor de coalitie van VVD, CDA, D66, PvdA en DLW. Het tekort over 2024 wordt nog 1,7 miljoen groter dan eerder verwacht, boven op het al bestaande tekort. Aangezien we midden in het jaar zitten kan dat niet worden opgelost met extra inkomsten. De belastingen o.i.d. halverwege het jaar verhogen kan nu eenmaal niet. Er kan alleen worden bezuinigd. Dat is ook hard nodig.

Lokaal Wassenaar weet wel waar we het geld kunnen vinden. Geen goed fietspad weghalen voor Euro 200.000. Direct stoppen met een zinloos verkeers-burgerberaad van Euro 200.000, omdat de coalitie onderling verdeeld is. Geen economische visie (die toch in een lade verdwijnt), stoppen met allerlei beleidsplannen, haalbaarheidsstudies en minder gemeenteberichten in de Wassenaarse Krant.

Zo zijn er nog vele (soms kleinere) zaken die we direct kunnen stoppen en waar opgeteld toch een hoop geld in verdwijnt. De coalitie moet zeker niet de makkelijke weg kiezen door weer (!) de steeds minder gevulde gemeente-spaarpot leeg te roven. Het probleem komt volgend jaar gewoon weer terug.

Er moeten eindelijk eens besluiten worden genomen die Wassenaar financieel gezond maken. Als de coalitie dat opnieuw niet kan is het beter om op te stappen en het besturen over te laten aan partijen die wél knopen willen doorhakken.

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top