Skip to content
Fotocredit: PR

EEN CELLO IN DE WASSENAARSE DORPSKERK

Bob Wielenga
27 juni 20242 minute read

Op zaterdag 29 juni, om 16:00 uur geeft de beroemde solo-cellist Pieter  Wispelwey een concert in de Dorpskerk. Hij wordt daarin begeleid door Paolo  Giacometti op de prachtig Bösendorfer vleugel. Zij spelen werken van de 19de -eeuwse romantische componisten Frans Schubert, Fredric Chopin en de sonate “Frei aber Einsam” van Johannes Brahms (1833-1897).

Deze  sonate ook wel de F-A-E Sonata genoemd is een werk bestaande uit vier delen voor viool en piano en was het resultaat van een samenwerking tussen Robert Schumann, de jonge Johannes Brahms en Schumann’s leerling Alb Dietrich. Het stuk is gecomponeerd in Düsseldorf in 1853 en is van een buitengewone schoonheid op het melancholische af. De sonata was Schumann’s idee als een gift en eerbetoon aan de violist Joseph Joachim. Deze sonata wordt hier uitgevoerd op de cello.

De sonate in A-groot opus 574 van Franz Schubert (1797-1828), waar Pieter mee begint was eveneens oorspronkelijk voor viool en piano gecomponeerd in 1817. Het werk bestaat uit vier delen en je hoort hier de jeugdige Schubert zijn talent ten toon spreiden met deze ontroerende muziek.

Dan de cello-sonate in g-klein van de Poolse componist Frederic Chopin (1810-1849), dit is een van de mooiste cello-sonates die ik ken en als je niet uitkijkt lopen de tranen horizontaal uit je ogen van ontroering.

Komt allen luisteren naar dit eenmalig optreden in de Wassenaarse Dorpskerk van de wereldberoemde cellist Pieter Wispelwey. Kaarten voor dit concert à € 30,- zijn te verkrijgen bij boekhandel De Kler in de Langstraat, op het Kerkelijk Bureau en via de website www.eventbrite.nl

Bob Wielenga

Tags

ConcertDorpskerk WassenaarPaolo GiacomettiPieter Wispelwey
Gerelateerde artikelen
Back To Top