Skip to content
Al in het begin van de avond is het al behoorlijk druk in het Deijlerhuis. Fotocredit: PR

Zomerschaak trekt veel belangstelling

Schaakvereniging Wassenaar
27 juni 20242 minute read

Ook in de zomermaanden wordt er druk geschaakt in Wassenaar. Schaakvereniging Wassenaar biedt iedereen die zin heeft om eens een partijtje te schaken de gelegenheid dat te doen op de maandagavond. En het is leuk te zien dat velen hier gebruik van maken. Ook bewoners van het AZC in Duinrell hebben de weg naar het Deijlerhuis gevonden. Schaken kent geen (taal)barrières en laat zien dat het motto van de FIDE, de internationale schaakbond, niet voor niets ‘gens una sumus’ (wij zijn één familie) is.

Het aardige van het schaken in het Deijlerhuis is ook dat je bij regen heerlijk droog zit en bij heel warm weer lekker in de koelte. En wie even wil ‘afkicken’ van al het voetbal op de tv die kan gerust even binnen lopen. Vanaf zeven uur (19.00 uur) staat de deur op de maandag open voor iedereen, leden en niet-leden, jeugdspelers en senioren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wie dat wil, kan één partij per avond spelen met klok en noteren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk meerdere korte wedstrijden op een avond te spelen zonder klok. De leiding is in handen van Eric van der Marel. Plaats: Deijlerhuis, Hofcampweg 3.

In de eerste 9 speelavonden deden er 41 schakers mee. De stand aan kop is nu: 1. Ray Wen 88% (17,5 uit 20), 2. Hany Hassan 83% (12,5 uit 15), 3. Dmitrii Trofimov 82% (6,5 uit 8), 4. Hazem Issa 75% (6 uit 8), 5.Ton Lansink 75% (4,5 uit 6), 6.Yashech Alhamawandi 72% (15 uit 21), 7.Koos van Holten 64% (18,5 uit 29), 8.Vince Sivók 615 (14 uit 23), 9.Floris Vogelaar 61% (5,5 uit 9) en 10.Dmitrii Danilouchkine 58% (3,5 uit 6).

Inlichtingen bij ericvandermarel@casema.nl of gewoon langskomen.  

Tags

DeijerhuisSchaakvereniging WassenaarWassenaarZomeravondschaak
Gerelateerde artikelen
Back To Top