Skip to content
Fotocredit: PR

ASM-OldStars opstartcursus voor Wassenaarse verenigingen

SchoolAdviesdienst/Fit in Wassenaar
2 juli 20243 minute read

Vanuit de servicelijn van het Sportakkoord en onze rol als clubondersteuners kunnen wij met Fit in Wassenaar een mooie workshop aanbieden voor enthousiaste clubmensen uit Wassenaar!

De ASM- OldStars opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze opstartcursus is de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

Enthousiast geworden en wil je deelnemen? Stuur dan vóór 26 augustus een mail naar Dirk Wils (beweegcoach/clubondersteuner): dwils@sadwassenaar.nl

Achtergrond OldStars en ASM

Uitgangspunt van OldStars is het leveren van een positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen in en rond de sportvereniging. Vanuit de ASM-visie worden beweegvormen ingezet om ouderen fitter, gezonder te maken en te houden en beter te laten bewegen. Sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier worden gecombineerd middels aangepaste spelvormen. Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Beweegstrateeg René Wormhoudt en zijn team zullen begeleiders en/of trainers opleiden om het ASM toe te passen binnen OldStars Sport.

Welke bijdrage levert deze opstartcursus?

Met behulp van de ASM-OldStars opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd.

Extra informatie

PROGRAMMA

  • 09:00 uur (inloop met koffie/thee) en 09.30 start
  • Theoriegedeelte in besprekingsruimte
  • Praktijkgedeelte (binnen)
  • Duur 7 uur (hele dag)

Sportieve kleding voor het praktijkgedeelte vereist.

Het programma van de cursus start om 09:30 uur. Het programma heeft een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De cursus is zowel van theoretisch als praktisch van aard.

Locatie & datum: nog niet bekend, zodra er genoeg deelnemers zijn, gaat Fit in Wassenaar een geschikte dag en locatie in Wassenaar zoeken.

Bewijs van deelname

Voor het volgen van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

Tags

ClubondersteuningFit in WassenaarOpstartcursusSchooladviesdienstSportakkoordWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top