Skip to content

Veel geblaat en weinig wol

5 juli 20242 minute read

Onwaarheden uitspreken is een gemakkelijke manier om politiek te bedrijven. Typerend hiervoor is dat dit vooral door populistische partijen wordt gebruikt. Meestal zijn dit soort partijen geen lang leven beschoren. Wat is er in onze gemeente Wassenaar over van aanvankelijk succesvolle lokale partijtjes, zoals Wat Wassenaar Wil of Passie voor Wassenaar? Dat soort eendagsvliegen werkt niet mee aan de betrouwbare politiek met kundige politici. Landelijk kun je eenzelfde ontwikkeling zien. Hoe snel kwamen FvD, BBB en NSC op en wat is hun positie nu? Ze hebben nu nog wel wat invloed, maar hun glorietijd lijkt eigenlijk al voorbij.

Het blijkt dat deze partijen, die met verkiezingsretoriek als het ware uit het niets opkomen, al even snel weer van het politieke toneel verdwijnen. Na de voor hen succesvolle verkiezingen blijkt dat de meeste beloftes een lege huls zijn of dat er een verkeerde voorstelling van zaken is gegeven. De vorige coalitie, die deels bestond uit Hart voor Wassenaar en aanhangwagen Lokaal Wassenaar, kwam voortijdig aan haar einde. Grote mond, maar geen inhoud. Hart voor Wassenaar wilde een verhoging van de onroerendezaakbelasting van 20% en de extra opbrengsten daarvan uitgeven zonder te investeren. Dat getuigt niet van een verstandig en betrouwbaar bestuur. Rien ne va plus: het geld is niet meer van u. Zodra ze moeten besturen, vallen ze door de mand door gebrek aan inzicht, ervaring, kennis en kunde.

Op de te verwachten bezuinigingen van het Rijk op het Gemeentefonds speelden deze partijen niet in, maar nu roepen ze wel ach en wee. Er zijn helemaal geen tekorten, maar we hebben te maken met bezuinigingen van het Rijk. De huidige coalitie neemt passende maatregelen en presenteert telkens een sluitende begroting. Ook de door de oppositie opgebrachte discussie over de dalende reserve is grote onzin. Tegenover de investeringen die de huidige coalitie doet, staan immers bezittingen.

Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) kwam en komt bij problemen met oplossingen. Wij spreken geen wartaal of onwaarheden. Dat dit succesvol is, blijkt wel uit het feit dat DLW de oudste lokale partij is van Wassenaar. Wassenaar heeft recht op een constructieve en betrouwbare lokale partij die open, eerlijk en ter zake kundig is. Aan politieke eendagsvliegen hebben we geen behoefte!

Ben Paulides, fractievoorzitter Democratische Liberalen Wassenaar (DLW),

www.democratischeliberalen.nl

Tags

Democratische Liberalen WassenaarGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top