Skip to content
Het winnende Bloemcampteam. V.l.n.r.: Mohamad al Asmar, Zayn al Asmar, Tristan Bartels, Stefan van der Kuip, Egon Nijpels, Benjamin Evans en Wieger van Leeuwen. Casper van Putten en Pieter Gooskens ontbreken op de foto. Fotocredit: Mirjam Verhaar

Bloemcamp Nederlands schaakkampioen

Eric van der Marel
8 juli 20242 minute read

In het Nederlands schaakkampioenschap Middenbouw (t/m groep 5) wist de Bloemcampschool verrassend de Nederlandse titel te veroveren. De Nutsschool maakte het Wassenaarse succes compleet, en finishte vlak achter de Bloemcamp.

Na diverse voorronde in het hele land hadden 28 scholen zich geplaatst voor de finale in Schiedam. Er waren drie categorieën: grote teams (minstens 15 spelers), middelgrote teams (10 à 14 spelers) en de kleine teams (maximaal 9 spelers, waarvan de beste vijf tellen voor de ranglijst). In 12 groepen van 24 spelers werd er Zwitsers gespeeld, waarbij derdegroepers alleen tegen derdegroepers speelden, vierdegroepers tegen vierdegroepers en vijfdegroepers tegen vijfdegroepers. Een nederlaag leverde nog steeds één punt op, een remise twee punten en een overwinning drie punten, zodat na 7 ronden het maximum per speler op 21 komt. 

Bloemcamp en Nuts schoten bij de kleine teams uit de startblokken, de verschillen waren minimaal. Beide teams hadden één speler met 21 punten (100% met 7 uit 7) en één met 19 punten (6 uit 7). Zodoende moest de subtop het verschil maken, en dat was in het voordeel van de Bloemcamp. De Bloemcampschool eindigde op 89 punten, de Nutsschool werd tweede met 87 punten. Daarachter komen Kinderhof Amersfoort 85, Fortgens Voorschoten 83  en  Andersen Woerden met 81 punten. Bij de grote teams won de St. Jozef uit Schiedam, die het toernooi al voor de derde keer organiseerde, en bij de middelgrote teams de Startbaan Eindhoven. 

Voor het Bloemcampteam kwamen uit Stefan van der Kuip 7 punten, Tristan Bartels 6, Wieger van Leeuwen 5,5, Zayn al Asmar 4,5, Mohamad al Asmar 4, Casper van Putten 4, Egon Nijpels 3,5, Pieter Gooskens 3,5 en Benjamin Evans 3 punten. De Nutsschool deed het met Daan Shen 7 punten, Ian Shen 6, Keira Lim 5, Willem Idema 4 en Andrew Konjajev ook 4 punten. De Kievietschool eindigde als zesde bij de middelgrote teams met topscorer Gijs Visser met 7 uit 7. 

Schaakteam Nutsschool dat de tweede plek heeft veroverd. Achter v.l.n.r. Ian en Daan Shen en Andrew Konjajev. Op de voorgrond Willem Idema en Keira Lim. Fotocredit: PR

Tags

BloemcampschoolKampioenschapNederlands schaakkampioenSchakenSchoolschakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top