Skip to content
Fotocredit: PR

Leerlingen Taekwondo Koryo slagen voor examen!

Taekwondo Koryo
11 juli 20242 minute read

Afgelopen maandag 8 juli was het feest bij Taekwondo Koryo, waar een groep enthousiaste leerlingen met glans hun examen heeft behaald. De sportzaal was gevuld met trotse ouders, familieleden en vrienden die getuige waren van deze bijzondere mijlpaal.

Onder leiding van meester Zareei, een zwarte band in de Koreaanse vechtkunst, hebben de leerlingen de afgelopen maanden hard getraind om hun vaardigheden te perfectioneren. Het examen bestond uit een reeks veeleisende onderdelen, waaronder vormen (poomsae), sparring (kyorugi) en zelfverdedigingstechnieken.

De sfeer was gespannen maar positief toen de eerste leerlingen de mat betraden. Elk van hen liet zien wat ze in hun mars hadden, met een indrukwekkende display van kracht, precisie en toewijding. Vooral het onderdeel breektesten, waarbij de leerlingen houten planken moesten doorbreken, zorgde voor veel opwinding en luid applaus vanuit het publiek.

“Ik ben ontzettend trots op onze leerlingen,” aldus meester Zareei. “Ze hebben allemaal laten zien dat doorzettingsvermogen en discipline tot prachtige resultaten leiden. Taekwondo is meer dan alleen een vechtsport; het is een manier van leven die respect, integriteit en zelfbeheersing leert.”

Onder de geslaagden bevonden zich enkele opvallende talenten, zoals de 6-jarige Annabel, die ondanks haar jonge leeftijd een perfecte uitvoering van een breektest liet zien. Ook de 39-jarige Tim blonk uit in het sparren en toonde een indrukwekkend niveau van snelheid en techniek.

Na afloop van het examen kregen de geslaagde leerlingen hun welverdiende nieuwe banden uitgereikt, een symbolische erkenning van hun vooruitgang en harde werk. De ceremonie werd afgesloten met een gezamenlijke groepsfoto en een welverdiende applaus voor iedereen.

De dag eindigde met felicitaties en een gevoel van saamhorigheid. De leerlingen van Taekwondo Koryo hebben laten zien dat met toewijding en passie niets onmogelijk is. De vereniging kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst en hoopt nog vele successen te vieren.

Gefeliciteerd aan alle geslaagden van Taekwondo Koryo!

Lijkt het je ook leuk om een keer een gratis proefles te volgen? Kom dan gerust naar Kloosterland 5. Wij trainen na de zomervakantie, vanaf 26 augustus weer iedere maandag van 16:45 uur tot 18:00 uur.

Meer informatie of een gratis proefles? Kijk op www.taekwondo-koryo.nl of bel 06-27113188.

Tags

ExamenGeslaagdenTaekwondoTaekwondo KoryoWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top