Skip to content
Fotocredit: PR

Optimist on Tour keert terug in Den Haag

Watersportverbond
18 juli 20242 minute read

Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, komt deze zomer weer naar Den Haag, Scheveningen tijdens de Olympische Spelen! Van 6 tot en met 10 augustus kunnen kinderen tot en met 12 jaar hun hart ophalen op het water met suppen, kanovaren en zeilen onder leiding van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers van alles over water. Deze editie van Optimist on Tour maakt onderdeel uit van de TeamNL Sport Experience.

Gratis het water op

Tijdens de Team NL Sport Experience in Scheveningen worden alle zeilen bijgezet om kinderen enthousiast te maken voor verschillende sporten, ook watersport. Toegang is gratis, zo ook voor Optimist on Tour. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A nodig. Wij zorgen voor de rest.

Toegankelijk voor iedereen!

Kinderen kunnen alle dagen van 10:00 tot 17:15 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, 1 uur en 15 minuten gratis meedoen met Optimist on Tour. Op locatie krijgen zij een zwemvest uitgereikt en volgen zij een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Meedoen kan tot en met 12 jaar.

Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom en kunnen zich uitleven op het strand. Dit kan bij de andere sportieve onderdelen van de Team NL Sport Experience. Er is ook het Waterlaboratorium van Optimist on Tour voor kinderen mét en zonder zwemdiploma. Daar worden ze omgetoverd tot echte professoren met een lab jas en bril, en kunnen zij verschillende proefjes doen met water.

Inschrijven

Inschrijven voor deelname aan Optimist on Tour kan alvast op Optimistontour.nl. Dan ben je zeker van een plekje. Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook, bij de balie op het strand. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Locatie

6 t/m 10 augustus 2024. Ter hoogte van Sportstrand Scheveningen, Strandweg 1-4.

Deze editie van Optimist on Tour in Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en het Watersportverbond.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top