Skip to content
Diederik Smulders. Fotocredit: PR.

HET DERDE PROMENADECONCERT IN DE DORPSKERK TE WASSENAAR

Muziekcommissie Protestantse Gemeente Wassenaar
23 juli 20242 minute read

Op zaterdag 27 juli van 16:00 tot 16:45 uur vindt het derde Promenadeconcert van dit jaar plaats in de Wassenaarse Dorpskerk.
De uitvoerenden zijn oude bekenden: Diederik Smulders, cello en Rutger Jansen, piano die vorig jaar ook in de Dorpskerk concerteerden.

Zij voeren deze keer werken uit van J.S. Bach/Gounod: het Ave Maria, van Max Bruch het Joodse gebed “Kol Nidrei”, de “Liebestraum” van Liszt, van Saint-Saëns “Le Cygne” en van Mendelssohn “Lied Ohne Worte”. Kortom een zeer romantisch concert door het duo dat ons vorig jaar ook heeft vergast op prachtige muziek.

Diederik heeft in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Residentie, het Balletorkest en het Metropole orkest. Ook was hij te gast in het populaire televisieprogramma Maestro. Rutger begeleidt hem op de vleugel en zijn carrière als veelzijdig pianist heeft hem ook al een optreden bezorgd in het televisieprogramma Podium Witteman.

De toegang voor alle Promenadeconcerten is uw glimlach en aan de uitgang, na afloop van het concert, kunt u uw waardering voor de genoten muziek verzilveren bij de collecte. Pinnen mag ook.

De data voor de volgende concerten zijn:
3 augustus het Elza Heinsberga trio dat “baroque” muziek ten gehore brengt
10 augustus Martijn Pranger op beide orgels
17 augustus het beroemde “Van Biemen Trio” met Tchaikovsky
24 augustus Joël Boone die met orgel en zang de reeks promenadeconcerten besluit.

Tags

Diederik SmuldersDorpskerkMuziekcommissiePromenadeconcertProtestantse Gemeente Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top