Skip to content
Marc Fischer, directeur Woningbouwvereniging St. Willibrordus en wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal bij het openingsfeest van de nieuwbouwappartementen aan de Stompwijckstraat. Fotocredit: gemeente Wassenaar. Archieffoto.

Stompwijckstraat genomineerd voor betaalbaar wonen prijs Zuid-Holland

24 juli 20242 minute read

Projecten in Wassenaar, Lansingerland en Den Haag zijn genomineerd voor de eerste Betaalbaar Wonen Prijs Zuid Holland. Veel mensen zoeken een betaalbare woning, de provincie wil daarom het beste bouwproject in de het zonnetje zetten. Uit 42 inzendingen is nu een shortlist van 3 genomineerden bekendgemaakt. Dat meldt de provincie Zuid-Holland op haar website.

Veel Zuid-Hollanders zoeken betaalbare woningen. De provincie wil daarom de goede voorbeelden extra onderstrepen. Met de allereerste Betaalbaar Wonen-prijs wordt een bouwproject beloond dat de afgelopen 2 jaar is opgeleverd. Het gaat dan om projecten met sociale huur, middenhuur en/of betaalbare koopwoningen.

De 3 genomineerden zijn:

  • Stompwijckstraat in Wassenaar
  • Sporthoeklaan in Lansingerland
  • Pegasus in Den Haag

Een jury van onafhankelijke deskundigen beoordeelde de inzendingen op betaalbaarheid en het woonplezier van bewoners. De projecten kregen bonuspunten voor hoeveelheid sociale huur, mate van duurzaamheid, leefbaarheid, het ontwerp en de inspanningen van het team. Veel van de ingezonden projecten scoren volgens de jury goed op alle aspecten.

De jury vindt het knap dat voor deze huurprijzen gebouwen van prima kwaliteit zijn gemaakt waar het goed wonen is. Ook betaalbare woningen kunnen op sociale aspecten, toekomstbestendig bouwen en vormgeving dus prima scoren.

Gedeputeerde Anne Koning is trots op alle inzendingen: “Dit laat zien dat het kan: goede en betaalbare woningen bouwen. Die hebben we hard nodig voor onze inwoners.”

Een makkelijke keuze voor de 3 nominaties was het dan ook niet. De jury wil daarom, naast de 3 genoemde genomineerden, het project Rosenknoop in Rotterdam speciaal noemen als een sociaal project dat mooi is geïntegreerd in de stad en In de Buurttuin in Schiedam voor de duurzaamheid.

Stopwijckstraat Wassenaar

Het genomineerde project Stompwijckstraat in Wassenaar ligt op de plek waar ooit 40 oude, slecht geïsoleerde, woningen stonden. In anderhalf jaar tijd bouwde Woningbouwvereniging St. Willibrordus daar 86 nieuwe sociale huurwoningen en 2 zorgvoorzieningen. De woningen zijn aangeboden aan doorstromers, die een grote woning achterlieten, herhuisvesters (door de verwachte sloop van een ander complex), en jonge Wassenaarse starters. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de binnentuin of een van de ruimtes van zorginstelling Amarosa.

Excursies

Deze genomineerde projecten zijn te bezoeken tijdens een excursie op 5 september. Voor deze ochtend is er een gevarieerd programma met excursies en workshops. Meer informatie over het programma en aanmelden: https://inspiratieochtend-zuid-hollandse-woonconferentie.pzh-events.nl/

Bron: Provincie Zuid-Holland

Bekijk de trailer over project Stompwijckstraat. Videocredit: WBV Willibrordus

Tags

Betaalbaar Wonen PrijsNominatieStompwijckstraatWassenaarWBV WilibrordusZuid-Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top