Skip to content
Fotocredit: PR

SNAREN ZONGEN IN DE WASSENAARSE DORPSKERK op 20 juli

Bob Wielenga/Muziekcommissie Protestantse Gemeente Wassenaar
25 juli 20242 minute read

“…..en telkens als die Geest Gods over Saul kwam, nam David de citer en speelde, dat schonk Saul verlichting, hij voelde zich beter en de boze geest week van hem,”   zo staat er in 1 Samuël 16. Maar mocht er afgelopen zaterdag iemand in het publiek gezeten hebben met een slecht humeur dan werd dat subiet verdreven door het magische spel van Joost Willemze, die daar zat op het podium achter zijn 34-snarige Lyon & Healy harp, de Steinway onder de harpen en net zoals David toen, betoverde hij ons met zijn spel.

Fotocredit: PR

Of hij nu Fauré speelde, of Scarlatti (te moeilijk voor de professional en te makkelijk voor de amateur) hij deed de snaren zingen. Vooral de moderne componisten zoals Eric Schmidt en Paula Chertok waren een verrassing voor het publiek, hoe hij soms de snaren ranselde en dan weer fluisterzacht beroerde en met zijn voet de maat tikte, het was adembenemend te zien en te horen. Hij besloot zijn optreden met de

 “Dirty Laundry Rag” , een fantastisch gespeelde jazz compositie die deed denken aan Scott Joplins’ “The Entertainer”. Omdat Joost het kennelijk naar zijn zin had en het publiek zo enthousiast reageerde op zijn performance, kwam er nog een toegift : van Camille Saint-Saëns een deel uit zijn “Carnival des Animaux”. Na een staande ovatie gaf het publiek duidelijk te kennen dat hij op een uitnodiging voor het volgende jaar kon rekenen.

Tags

HarpJoost WillemzeMuziekcommissiePromenadeconcertProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top