Skip to content
Fotocredit: provincie Zuid-Holland

8 Ton provinciale subsidie voor klimaatadaptatie

Provincie Zuid-Holland
26 juli 20242 minute read

Als dichtbevolkte, laaggelegen deltaprovincie is Zuid-Holland kwetsbaar voor klimaatverandering. We bereiden ons daarom voor op wateroverlast, hittestress, verzilting en funderingsschade door bodemdaling. De provincie stelt in 2024 €800.000 subsidie beschikbaar om klimaatmaatregelen in een stroomversnelling te brengen.

De subsidie kan worden aangevraagd voor:

  1. De procesondersteuning van werkregio’s van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA). De penvoerder van deze werkregio’s kan de subsidie aanvragen. In totaal is er dit jaar €50.000 hiervoor beschikbaar, €5.000 per werkregio.
  2. Het bijdragen aan gezamenlijk onderzoek met derden. Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten en waterschappen. In totaal is er dit jaar €50.000 hiervoor beschikbaar.
  3. De cofinanciering voor grotere uitvoeringsprojecten door gemeenten en/of waterschappen. Subsidie kan worden aangevraagd door de betreffende gemeente of het waterschap. In totaal is er dit jaar €500.000 hiervoor beschikbaar.
  4. Kleinschalige innovatieve pilots door privaatrechtelijke en publiekrechtelijke partijen. Dit zijn geen individuele burgers, maar organisaties. Dit kunnen bewonersverenigingen, verenigingen van eigenaren of woningcorporaties zijn. Subsidie kan worden aangevraagd door privaatrechtelijke en publiekrechtelijke partijen. In totaal is er dit jaar €200.000 hiervoor beschikbaar.

De subsidie is een aanvulling op de bestaande samenwerking van de provincie met andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Om Zuid-Holland voor te bereiden op het veranderend klimaat, verbinden we partijen, ondersteunen we met kennis of financiering en stimuleren onderzoek en innovatie. Dit doen we op basis van nationale afspraken uit het Deltaprogramma.

Tags

KlimaatadaptatieProvincie Zuid-HollandSubsidieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top