Skip to content
Fotocredit: PR

‘NICE LADIES’; EEN ONTROERENDE FILM OVER EEN UITZONDERLIJKE GROEP OUDERE DAMES TEN TIJDE VAN OORLOG

Filmhuis Wassenaar
15 augustus 20242 minute read

Als de film begint, zie je een levendige groep zeventig plus vrouwen in Oekraïne die niet willen wegkwijnen achter de geraniums en vol enthousiasme dansen in een cheerleading team. Je begrijpt hoe ze, dwars tegen de gevestigde moraal in, iets doen wat niet volgens iedereen bij oudere dames past. Je ziet hun hechte band. Totdat de Russen het land binnenvallen en hun stad Kharkiv flink onder vuur wordt genomen. Hoewel niemand wil stoppen met cheerleading, komt er toch een afstand. Heel letterlijk, als cheerleader Sveta naar Nederland vlucht. De vriendschap binnen de groep wordt flink op de proef gesteld.

Chearleader Sveta vraagt uiteindelijk de regisseur haar te helpen met haar familie te vluchten naar Nederland. De filmmaker neemt het gezin zelfs in huis. Toch maakt dit niet, dat de documentaire opeens gaat over een gezin op de vlucht. Het lukt Ponomarova om te zorgen dat de film nog steeds over de ‘Nice Ladies’ gaat. Want moet je je schuldig voelen omdat je vriendinnen zijn achter gebleven? Sveta kampt duidelijk met overlevingsschuld. En wil dolgraag mee blijven trainen met de cheerleadersgroep. Maar zij is in Nederland…

Op een kwetsbare manier wordt in beeld gebracht hoe iedereen anders omgaat met oorlog. En hoe, ondanks de heftige momenten en emotionele gesprekken,  de liefde voor het team hen bij elkaar houdt.

Speciale voorstelling

Op donderdag 22 augustus om 20.00 uur is de film ‘Nice Ladies’ voor het eerst te zien in Filmhuis Wassenaar. Regisseur Mariia Ponomarova en editor Annelotte Medema zijn te gast om te praten over het interessante maakproces van deze bijzondere documentaire en jij kunt hier bij zijn.

Bekijk de trailer of bestel direct een kaartje

Tags

DocumentaireFilmFilmhuis WassenaarNice LadiesSpeciale voorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Bazaar Messiaskerk Komt Eraan!
Back To Top