Skip to content
Otto Altmann met cultuurwethouder Ronald Zoutendijk. Fotocredit: PR

Wethouder Ronald Zoutendijk opent 13e Salon van Kunstgroep Wassenaar

Tom Rietveld
15 augustus 20242 minute read

Voorzitter Otto Altmann van de Kunstgroep verwelkomt de wethouder van cultuur en welzijn Ronald Zoutendijk. 

Ronald Zoutendijk: ”Het is mij een groot genoegen om hier vandaag te zijn en deze 13e salon van de Kunstgroep Wassenaar officieel te mogen openen. Ik wil graag beginnen met mijn waardering uit te spreken voor de inzet en creativiteit van de kunstenaars, die hier hun werk tentoonstellen. Het is bijzonder om te zien hoe deze Salon een platform biedt voor zowel gevestigde als opkomende talenten. Het biedt leden de gelegenheid om hun nieuwste creaties en ontwikkelingen aan elkaar te tonen. Daarnaast geeft het bezoekers dekens om de diversiteit aan kunstvormen binnen de Kunstgroep te ontdekken. 

Het begrip ‘Salon’ voor kunsttentoonstellingen als deze heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1648, zo heb ik me laten vertellen. Het feit dat deze traditie in Wassenaar wordt voortgezet, is iets waar wij trots op mogen zijn. Of de oorspronkelijke Salon in Parijs hiermee in de schaduw komt te staan, laat ik graag aan deskundigen over.

De Kunstgroep Wassenaar is verrijkt met nieuwe leden van de Voorschotense Kunstkring, enkele internationale kunstenaars en keramisten.

Maar liefst 25 kunstenaars nemen deel aan deze salon, wat zorgt voor een veelvoud aan kunstvormen om te bewonderen. Mocht u denken, dat de werken dicht op elkaar staan, dan is dit helemaal in de geest van de oorspronkelijke gedachte van de Salon. En vergeet niet, alles wat tentoongesteld is, is niet alleen om te bewonderen, maar ook te koop.

Ik zou zeggen: geniet van de kunst, laat u inspireren en ontdek de veelzijdigheid die deze tentoonstelling heeft.

Hiermee verklaar ik de  13e Salon van de Kunstgroep voor geopend! Dank u wel.”

Galerie in de Molen, Molenplein 10a in Wassenaar tot en met 8 september 2024

Openingstijden vrijdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Tags

Galerie in de MolenKunstgroep WassenaarSalonTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Bazaar Messiaskerk Komt Eraan!
Back To Top