Skip to content
De VVD-fractie. Fotocredit: PR

Wassenaarse VVD blij met eerste stappen Jagerslaan-Storm van ’s-Gravesandeweg

20 augustus 20242 minute read

Het is een van de bekendste kruisingen in ons dorp: de kruising Jagerslaan-Storm van ’s-Gravesandeweg. Voor de Wassenaarse VVD is het van belang dat iedereen die van A naar B wil ons dorp, of je nu graag fietst, wandelt, autorijdt of het OV gebruikt, dit veilig kan doen.

Sinds de herinrichting van de Storm-Zuid is de voorrangssituatie voor fietsers echter aangepast waardoor het voor fietsers verkeersonveiliger is geworden om de oversteek te maken. In april dit jaar heeft Matthijs Stekelenburg (woordvoerder verkeer) namens de Wassenaarse VVD al aandacht gevraagd richting het college dat de kruising zo snel als mogelijk verkeersveiliger wordt voor kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers.

Fotocredit: PR

De Wassenaarse VVD is verheugd te zien dat er recent door de gemeente de eerste maatregelen genomen zijn om de kruising veiliger te maken. Zo zijn er aan beide zijden van de kruising inmiddels verkeersdrempels en bijbehorende aankondigingsborden aangebracht die als effect hebben dat weggebruikers verplicht zijn hun snelheid te minderen. Dit is een goede eerste stap, echter het totaalpakket aan maatregelen blijft nodig om de kruising structureel verkeersveiliger te maken. De precieze invulling en uitvoering laten wij aan de verkeerskundigen op het gebied van verkeersveiligheid.

Als Wassenaarse VVD zullen we er actief op toe blijven zien dat het toegezegde totaalpakket aan maatregelen spoedig zal volgen.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top