Skip to content
Fotocredit: ROV Zuid-Holland

De scholen zijn weer begonnen

27 augustus 20242 minute read

In de maand september, als iedereen weer naar school gaat, zijn helaas meer scholieren betrokken bij ongevallen (Bron: Viastat). Om dat te voorkomen vragen we in de Maand van de Veilige Schoolomgeving (26 augustus tot en met 25 september) extra aandacht voor verkeersveiligheid.

Aandacht geven aan veilig verkeersgedrag

Fotocredit: ROV Zuid-Holland

Na een lange zomervakantie is het goed extra aandacht te schenken aan veilig verkeersgedrag. Kleine kinderen gaan voor het eerst op pad naar school samen met de ouders, andere leerlingen gaan voor het eerst alleen op weg. En de overige weggebruikers zijn niet meer gewend aan de drukke schoolspits.

Participatie van scholen en gemeenten

De scholen van het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gaan tijdens deze themamaand ook extra aan de slag met verkeersveilig gedrag. Gemeenten maken door de inzet van communicatie bekend dat de leerlingen weer naar school gaan en dat extra attentie van alle weggebruikers wordt gevraagdOok Gemeente Wassenaar doet dit, met onder andere spandoeken, digitale borden en posterborden en social media berichten met de tekst: “Onze scholen zijn weer begonnen” / “Wij gaan weer naar school”.

Alle kinderen en jongeren veilig onderweg

Om ervoor te zorgen, dat alle scholieren een verkeersveilige start van het schooljaar kunnen maken vragen we in de Maand van de Veilige Schoolomgeving extra aandacht voor verkeersveiligheid. Doet u ook mee? Samen maken we een punt van nul, want elk slachtoffer is er een te veel. Bekijk ook de website van de Maand van de Veilige Schoolomgeving

Tags

bewustwordingGemeenteMaand van de veilige schoolomgevingScholen beginnen weerScholierenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top