Skip to content
Fotocredit: Wim van Leeuwen

UITDAGENDE 29ste i4 HOUSING ZWEMLOOP WASSENAAR

I4Housing Zwemloop Wassenaar
29 augustus 20243 minute read

WZK Tri-Team kan terugblikken op een succesvol verlopen Zwemloop, welke op zondag 25 augustus jl. werd gehouden aan de Wassenaarse Slag. De organiserende zwemloopcommissie had het weer goed voor elkaar, en kon rekenen op een record aantal deelnemers (300), die uit vele windhoeken en provinciën op dit leuke Wassenaarse evenement afkwamen. Slechts het weer was een onzekere factor; het weerbericht gaf aanvankelijk rustig nazomerweer op, met een kalme zee, maar niets was minder waar: de wind maakte dat de golven erg hoog en onstuimig waren, en de stroming sterk.

Bij de veiligheidsbriefing kregen de deelnemers tips hoe de golven te trotseren en de klaargelegde boeien te ronden. Daarna pakte sportcommentator Annemarie de microfoon over om publiek en deelnemers gedurende de gehele wedstrijd enthousiast te informeren. De sfeer zat er goed in!

Fotocredit: Els van Deursen

 Wethouder (sportzaken) Laurens van Doeveren loste om 16.00 uur het startschot voor de hele afstand, waar deze keer een recordaantal deelnemers op waren afgekomen. Daarna was het de beurt aan Duintrail-lopers en kort daarop gingen de deelnemers aan de halve zwemloop van start. Met de inspanningen van het zwemmen en lopen in het lijf, viel het hardlopen zeker niet gemakkelijk. Waar de wind op het strand nog vrij spel had, viel die geheel weg in de duinen en werd de warmte ook een factor die veel van de lopers vergde. Desondanks werd er razend snel gelopen, ieder naar eigen kunnen, en gingen de deelnemers tot het uiterste.

Nadat iedereen veilig en moegestreden de finish had bereikt, was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij de winnaars op alle onderdelen werden gehuldigd met een medaille. De eerste prijs ging op de hele afstand bij de heren naar Ferdinand Oldeman uit Moordrecht in een tijd van 1:13:18. De hele afstand bij de dames werd gewonnen door Hedi van Dijk-Poot uit Oegstgeest (1:35:25).

Op de halve afstand kwamen Sjoerd van Bree (42:38) uit Driebergen-Rijsenberg en Evi Lauwen (48:35) uit Leuven, België als eerste over de finish. Op de hele afstand voor duo’s waren Jim van Vliet & Nick Sijmons uit Bodegraven in 1:13:55 de rest te snel af, wat ook gold voor Maurice Huegen & Luuk van Veen uit Wassenaar (47:03).

Winnaar Duintrailloop Richard de Smit. Fotocredit: Els van Deursen

De duintrailloop werd gewonnen door Wassenaarder Richard de Smit in 44:12 en door de Leidse Merel van Assem in 44:44. Voor de beste Wassenaarders op de solo afstanden was er een eveneens Wassenaarse prijs, een lekker (eveneens Wassenaars) kaasje beschikbaar. Hier waren de uitslagen als volgt: hele Zwemloop M: Harold Paul (6e, 1:22:50), hele dames: Ivon Schijf (9e, 1:46:03), halve heren: Menno van Valderen (5e, 44:37), Halve dames: Nienke Schaap (4e, 50:50). Op de Duintrailloop heren:  Richard de Smit (1e, 44:12). Helaas ontbraken Wassenaarse dames op de halve afstand.

Traditioneel was het na afloop druk bij de barbecue, verzorgd door Strandpaviljoen Sport. Niet nadat er eerst door vele handen licht werk was gemaakt: zonder de inzet van de vele vrijwilligers, met inbegrip van de Wassenaarse Reddingsbrigade, zou een dergelijk evenement onmogelijk zijn. Last but not least is de Zwemlooporganisatie heel blij met de ondersteuning van haar sponsoren, die nog apart worden vermeld. WZK Tri-Team kijkt nu al  uit naar de 30ste editie op 31 augustus 2025!

Kijk voor de volledige uitslag op www.wassenaarsezwemloop.nl/ en voor een leuke impressie van het evenement is het advies om een kijkje te nemen op de social media: /zwemloopwassenaar.

Tags

Hardlopeni4housing Zwemloop WassenaarVerslagWassenaarZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top