Skip to content
Hayo Boerema. Fotocredit: PR

Orgelconcert in Dorpskerk Wassenaar door Hayo Boerema op 7 september

Protestantse Gemeente Wassenaar
3 september 20242 minute read

Prijswinnaar en internationaal geprezen organist en componist Hayo Boerema (1972) geeft een concert op beide orgels van de  Dorpskerk van Wassenaar op 7 september 2024 om 16:00 uur.

Hij is de titulair organist van de Laurenskerk in Rotterdam, waar hij het grootste orgel van Nederland bespeelt: het 85 registers tellende Markussen orgel.

Opgegroeid in Groningen was hij al op jonge leeftijd geboeid door de orgelklanken. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, orgel bij Johan Th. Lemckert, Kerkmuziek bij Marijke van Klaveren en improvisatie bij Jos van der Kooy. In Rotterdam volgde hij de studie koordirectie bij Barend Schuurman. Hij vervolgde zijn improvisatie studie bij Naji Hakim in Parijs en verdiepte zich verder in het Franse symfonisch repertoire bij Ben van Oosten.

Hij won prijzen op concoursen in Wenen (1998), Neurenberg (1999), St. Albans (2001), Nijmegen (2004), en Kotka (2005). Hij geeft concerten over de hele wereld: Scandinavie, Rusland, Frankrijk, Oost Europa, Duitsland. Zijn repertoire reikt van Sweelinck en Bach tot Messiaen en Franse orgelmuziek uit de 20ste eeuw. Naast zijn werk als uitvoerend musicus, zowel solistisch als samen met koren en orkesten, legt hij zich ook toe op componeren. Een van zijn grotere werken is een Messe Solenelle voor orgel, koor, vocale solisten en slagwerk. Als docent orgel is hij verbonden aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Daarnaast geeft hij internationaal master classes interpretatie en improvisatie. Ook acteert hij als jurylid bij concoursen.

In Wassenaar speelt Hayo werken van Guilmant, Buxtehude, Frescobaldi, J.S. Bach en eigen composities. Tot slot klinkt een improvisatie. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden om deze concerten mogelijk te blijven maken.

Tags

DorpskerkHayo BoeremaOrganistOrgelconcertProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top