Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart en Naaldwijk delen de punten in bekerwedstrijd

Coos Hübscher
6 september 20242 minute read

Na de eerste bekerwedstrijd is het duidelijk dat trainer Remco Torken met zijn technische staf nog voldoende werk heeft om zijn selectie voor de eerste competitiewedstrijd klaar te stomen. De eerste bekerwedstrijd uit bij Naaldwijk eindigde in 2-2.  De Blauwen lieten te veel kansen liggen en gaven beide tegendoelpunten cadeau aan de Naaldwijkers. Bij het eerste tegendoelpunt waren de Wassenaarders nog niet bij de les. Onnodig balverlies in de 2e minuut op het middenveld, waarna Naaldwijk volledig ongedekt de achterste linie van de Blauwen uitspeelde en doelman Kas Vaneman kansloos liet.

De gelijkmaker viel in de 8e minuut. Voorwerk van Bram Smit op rechts en afgerond door centrale spits Bastiaan Hendriksen. In de eerste 45 minuten hadden de Blauwen wel het overwicht, maar ze verzuimden de score uit te breiden.

De tweede helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd. In de 75e minuut kwam het 2e cadeautje voor Naaldwijk. Met priegelvoetbal rond de 16 meter en slechte communicatie werd kinderlijk balverlies geleden en kregen de Naaldwijkers hun 2e doelpunt op een presenteerblaadje. Dankbaar werd hier gebruik van gemaakt om op een 2-1 voorsprong te komen. Tien minuten voor tijd maakte Ryan van Lochem met een grandioze solo op snelheid, waarbij hij de achterste spelers van Naaldwijk zijn hakken liet zien en na vervolgens het centrum uitgekapt te hebben, liet hij de Naaldwijks- doelman kansloos en scoorde de 2-2.

Resumerend: Een nuttige wedstrijd om, met het oog op  de komende beker- en oefenwedstrijden, vele onnodige tekortkomingen weg te poetsen en het 4e klasse niveau achter zich te te laten. Veel succes!