Skip to content
Fotocredit: PR

Sportember bij Badmintonclub Wassenaar

Badmintonclub Wassenaar
7 september 20242 minute read

Het gaat nu niet over een alcoholloze maand, een maand waarin je je snor mag laten staan of juist niet, maar over een sportmaand.

Sporten om je vakantiekilo’s op te lossen in het universum. Badmintonnen is niet alleen een heel gezellige sport, die je kan beoefenen bij BC Wassenaar in een mooie nieuwe sporthal, het is ook gezond voor het fysieke en mentale lijf.

Badminton: spel én cardio

Terwijl je diep door de knieën gaat, duikt, rent en je hart sneller laat kloppen, kun je met een potje badminton zo’n 450 calorieën per uur verbranden. De verschillende bewegingen zorgen voor een krachtige cardiotraining door het hele lichaam te trainen. Net zo goed als in de sportschool, maar leuker!

Badminton staat in de top 3 van de fysiek zwaarste sporten, achter boksen en squash en is een uitputtende sport: een badmintonspeler kan in een wedstrijd een behoorlijke afstand afleggen! Badminton is een veilige sport, het aantal blessures per 1000 sporturen bedraagt slechts 1,4.

Weet je wat zo leuk is? Je kan het doen op elk niveau bij onze club. Nieuwkomers ontvangen wij met open armen en worden meteen meegenomen in het spel, van nul ervaring tot zeer ervaren. Leuk, goed en veilig dus.

Badminton: een denkspel, een mentale kraker

Tot slot beperken de voordelen zich niet alleen tot fysieke gezondheidsvoordelen. Badminton is ook goed tegen bankzitten, verveling en netflixen. Ook je mentale behendigheid zal zich ontwikkelen door regelmatig te spelen omdat je zo snel beslissingen moet nemen. Tijdens een spel moet je mentaal snel reageren op de slagen van je tegenstander en je moet in een oogwenk beslissen wat je volgende slag zal zijn. Een prima samenwerking tussen lichaam en geest.

Badminton: bij BC Wassenaar!

Hoe meer je speelt, hoe sneller je reacties worden. Evenwicht en flexibiliteit zijn gebieden die verbeteren naarmate je meer badminton speelt. Als hulpmiddel voor gezondheid en conditie biedt badminton dus een fantastische full body work-out.

Bij BC Wassenaar kan je deze heerlijke sport beoefenen op de maandagavond (senioren vanaf 16+) of op de woensdagmorgen (55+) in Sporthal de Duinpan.
Kom gewoon kijken. Rackets hebben wij, zorg alleen voor goede zaalsportschoenen.

Wil je meer dan alleen maar even kijken, er zijn een aantal mogelijkheden:

  1. een 10-rittenkaart: 80 euro
  2. word nu lid en ontvang 25% korting op de jaarcontributie
  3. word nu met 2 of meer lid en, ieder krijgt 50% korting.

Meer weten: info@bcwassenaar.nl

Tags

BadmintonBadmintonclub WassenaarKennismakenLid wordenSportemberSporthal De DuinpanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top