Skip to content
Fotocredit: Renbaan Duindigt

Upgrade Renbaan Duindigt in de startblokken

8 september 202446 second read

Het herstel van de paardensportfaciliteiten op de historische Draf- en Renbaan Duindigt gaat verder. Het college heeft in een brief aan de gemeenteraad een update gegeven over de voortgang van het project. Dit volgt op eerdere plannen uit 2021 waarin de raad zich uitsprak voor het behoud en herstel van de vervallen faciliteiten.

Oorspronkelijk werden door Bosch Beheer B.V. plannen ingediend voor de renovatie van de tribune, stallen, en de baan, inclusief nieuwe woningen en een hotel. Inmiddels is Bosch Beheer vervangen door Stichting Villa Betty, die een nieuw plan heeft voorgesteld. Dit plan, ingediend op 19 februari 2024, bevat onder meer de bouw van 46 woningen en het herstel van de draf- en renbaan.

Het college heeft geconcludeerd dat het nieuwe plan afwijkt van het eerdere stedenbouwkundig plan. Desondanks blijft het college inzetten op een duurzame ontwikkeling van Duindigt en de langetermijnexploitatie van de renbaan. Verdere overleggen en uitwerkingen zullen volgen om tot een definitieve beslissing te komen.

Tags

Draf en renbaan DuindigtOntwikkelingPaardensportupgradeWassenaarWoningbouw
Gerelateerde artikelen
Back To Top