Skip to content
Fotocredit: PR

Wassenaarse VVD vraagt aandacht voor fietsveiligheid en Fatbikes

12 september 20242 minute read

Iedereen herkent het wel en er is gelukkig veel media-aandacht inmiddels voor: Fatbikes die te hard rijden, overlast bezorgen en tot onveilige situaties leiden. Ook in ons dorp gebeurt dit helaas veel. Voor ons als Wassenaarse VVD is dit een ergernis die tot gevoel van onveiligheid leidt. Voor de Wassenaarse VVD is het van belang dat iedereen

die van A naar B wil ons dorp, of je nu graag fietst, wandelt, autorijdt of het OV gebruikt, dit veilig kan doen.

Matthijs Stekelenburg, woordvoerder verkeer 

Naar aanleiding hiervan heeft Matthijs Stekelenburg (woordvoerder verkeer) namens de Wassenaarse VVD recent vragen gesteld wat de gemeente kan doen om de verkeersveiligheid te verhogen met oog op betere handhaving van Fatbikes.

De gemeente geeft aan dat zij gelukkig meer kunnen inzetten op handhaving en gaat dit ook doen, zodat er bijvoorbeeld meer controles kunnen zijn op opgevoerde Fatbikes.

Voor overige maatregelen is de Rijksoverheid aan zet, omdat dit landelijk beleid is.  Vanuit Wassenaar hoopt de Wassenaarse VVD in ieder geval dat er snel aanvullende maatregelen komen. Denk bijvoorbeeld aan een leeftijdgrens, maar wellicht ook een helmplicht? De Wassenaarse VVD is benieuwd waar het nieuwe kabinet en Tweede Kamer mee komen, want voorkomen is beter dan genezen en ieder verkeersongeluk is er één teveel wat ons betreft.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top