Skip to content
Fotocredit: PR

Schaaksimultaan druk bezocht

Schaakvereniging Wassenaar
14 september 20240 second read

Begin september vond in het Deijlerhuis de schaaksimultaan van Schaakvereniging Wassenaar plaats. Clubkampioen Joop Beijersbergen moest het opnemen tegen maar liefst 17 deelnemers, van wie 14 senioren en 3 jeugdspelers. De simultaan begon om 19.00 uur, zodat ook jonge spelers mee konden doen. Het werd een lange en spannende strijd.

Koos van Holten moest als eerste rond half tien zijn koning omleggen. Maar even later lukte het jeugdspeler Dhanesh Bajnath die in augustus open Nederlands jeugdkampioen t/m 12 jaar was geworden, een punt te scoren. Daarna was het Joop die 5 punten kon bijschrijven, maar hij moest wel een remise toestaan tegen Gabor Ellmann. Tussenstand: 6 ½ -1 ½. Nog 9 spelers waren om elf uur in de strijd. Danny Lim stond een pion voor en wist te winnen.

Maar vervolgens won Joop weer vier partijen. Er waren nog vier spelers in de strijd waaronder twee behoorlijk sterke spelers: Daan Wille en Luc Schiebroek. En na een lange strijd moest Joop de winst aan deze spelers laten. En hoewel Joop een paard meer had tegen Eric Shen, was het eindspel toch niet te winnen. Rond half twaalf kon de balans kon worden opgemaakt. De lange avond eindigde met een eindstand van 12 uit 17 (11 gewonnen, 2 remises en 4 verloren). Een score van 71%.

Tags

SchaaksimultaanSchaakvereniging WassenaarSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top