Skip to content
Fotocredit: PR

Walking Football Blauw-Zwart 3e op Rotterdams toernooi

Rksv Blauw Zwart
14 september 20242 minute read

Op een zonnige dinsdag reisde het team van Walking Football Blauw-Zwart naar de rand van Rotterdam. FCB-HWD organiseerde aldaar een toernooi met zes teams uit de regio. We werden daar ontvangen met een bakkie koffie en soesjes. Na een gezamenlijke warming-up kon het toernooi beginnen.

Onze eerste twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen van FCB-HWD 1 en 2 met respectievelijk 2-0 en 6-2. In de derde wedstrijd hadden we een pittige tegenstander die het hardlopen nog niet verleerd was en het duel eindigde in een brilstand. De vierde match was tegen Feijenoord en de winnaar zou waarschijnlijk toernooiwinnaar worden. Walking Football Blauw-Zwart stond voor 80% op de helft van Feijenoord en hield ze met goed combinatievoetbal onder druk. Feijenoord hield tegen de regels in een vaste man in de goal en wist met een hardloopdoelpunt de scoren. Commentaar was: “Ja, als de scheidsrechter niet fluit dan doen we dat gewoon”.

De laatste wedstrijd werd helaas ook met 1-0 verloren. Al met al een goed resultaat, maar daar gaat het ons niet om. Wij willen lekker voetballen zonder echt hard te lopen en dat zijn nu eenmaal de regels. Na afloop had FCB-HWD nog een lunch geregeld en een optreden van een Amsterdamse zangeres in Rotterdam. Ook was er tijdens de prijsuitreiking een applaus voor ons, omdat wij het enige team met dames waren. FCB staat voor FC Banlieue en is sinds kort gefuseerd met HWD. Op NPO is momenteel een documentaire te volgen over het jeugdteam van FC Banlieue waar de spelers met data worden vastgelegd. Wij zijn niet meer vast te leggen en doen het zonder data-analist.     


Tags

3e plaatsRksv Blauw ZwertVoetbalWalking FootballWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top