Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Michael J.M. Lang

Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften 2023 gepresenteerd

3 oktober 202442 second read

Het college heeft het jaarverslag 2023 van de commissie voor de bezwaarschriften aan de gemeenteraad gestuurd.. Uit het verslag blijkt dat de commissie vorig jaar 65 nieuwe bezwaarschriften heeft ontvangen, naast een beginvoorraad van 25 zaken uit 2022. Dankzij een informele aanpak, die sinds 2020 wordt toegepast, werden verschillende bezwaren ambtelijk afgehandeld, wat leidde tot de intrekking van een aanzienlijk aantal zaken.

In het verslag doet de commissie tevens diverse aanbevelingen, waaronder het verbeteren van de aanwezigheid van inhoudelijke vertegenwoordigers bij hoorzittingen, het verzamelen van feedback via enquêtes en het betrekken van de commissie bij vervolgprocedures. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven de aanbevelingen over te nemen en te streven naar verdere verbetering binnen de ambtelijke organisatie.

Het jaarverslag werd, door verschillende oorzaken, later dan gepland vastgesteld en gepresenteerd​, zo blijkt uit de brief van het college aan de gemeenteraad.

Bron: gemeente Wassenaar

Tags

Commissie bezwaarschriftenGemeenteJaarverslagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top