Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Oproep: Wie is de vrouw met de Duitse sleutels?

Politie Wassenaar
8 oktober 20243 minute read

Wie is de overleden vrouw die op 4 juli 2004 in de duinen bij Wassenaar werd gevonden? Mogelijk kwam de vrouw uit Duitsland. De politie roept iedereen op die vermoedens heeft over de identiteit van deze vrouw om direct contact op te nemen met de politie.

Identify Me

Help ons de namen te vinden van 46 vrouwen. Waarschijnlijk vermoord. En alleen achtergelaten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Spanje. 46 vrouwen van wie we niet weten wie ze zijn.

Een van deze vrouwen werd op 4 juli 2004 in de duinen bij Wassenaar gevonden. Kijk op www.INTERPOL.int/IM om de gezichten, kleding, tatoeages en sieraden te bekijken en verspreid deze oproep!

De vrouw met de Duitse sleutels

Voor de nieuwe campagne heeft Nederland twee nieuwe zaken aan de Identify Me lijst toegevoegd. De tiende Nederlandse zaak, met code NL10, draait om een vrouw die op 4 juli 2004 in het duingebied Meijendel bij Wassenaar werd gevonden. Let op, beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Al meer dan 20 jaar is onduidelijk wie zij is en hoe zij in het duingebied terecht is gekomen. Ook is onduidelijk hoe zij om het leven is gekomen. Er zijn gelukkig specifieke kenmerken te benoemen die hopelijk met behulp van het publiek alsnog naar haar naam gaan leiden.

Zo had de vrouw een sleutel bij zich die ooit na een bestelling geleverd was aan een bedrijf in het Duitse Bottrop. Helaas is niet meer te achterhalen wie de sleutel daar besteld heeft, maar mogelijk kwam de vrouw dus uit Duitsland. Ook isotopenonderzoek wijst erop dat de vrouw de laatste vijf jaar van haar leven vermoedelijk in Duitsland of Nederland doorbracht.

Opvallend is dat de vrouw een horloge omhad van een dierenvoermerk met de afbeelding van een kat. Er is een foto beschikbaar van het gezicht van het slachtoffer. Om haar gezicht laagdrempelig te kunnen tonen is door een politietekenaar een zogenoemde post-mortemtekening gemaakt waarop de vrouw te zien is zoals ze er mogelijk bij leven ongeveer heeft uitgezien.

Die Frau mit den deutschen Schlüsseln

Wer kennt die Identität der Frau, deren Leiche am 4. Juli 2004 in den Dünen bei Wassenaar/NL gefunden wurde? Möglicherweise kam die Frau aus Deutschland, denn sie trug Kleidung, die vor allem in Deutschland und in der Schweiz verkauft wurde. Auch wurden bei ihr Schlüssel gefunden, die in Bottrop in Deutschland ausgeliefert wurden. Die Frau hatte ferner einige Narben und trug eine auffällige Katzen-Armbanduhr. In den letzten Jahren ihres Lebens, im Zeitraum 1999 bis 2004, hat die Frau vermutlich in den Niederlanden oder Deutschland gelebt. Die Polizei bittet Menschen, die vielleicht wissen, um wen es sich bei dieser Frau handeln könnte, die Polizei zu kontaktieren.

Tags

Cold CaseInterpolOproepPolitie WassenaarVermissingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top