Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart nog steeds ongeslagen

Rob Keijzer
11 oktober 20242 minute read

Het gaat voorlopig goed met de Blauwen. In de 3e competitiewedstrijd legde de Lagerberg Verhuisgroep formatie het bezoekende Lugdunum met 4-2 over de knie.

Blauw-Zwart startte flitsend. Al na 2 minuten verdween de bal via de voet van Bram Smit in het doel na geklungel op het Leidse middenveld. Nauwelijks 5 minuten later konden de supporters wederom juichen. Ditmaal was het Bastiaan Hendriksen die een voorzet van Bram Smit tot doelpunt promoveerde.

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en menigeen haalden zich al visoenen van 8, 9 of meer 0 voor de geest.

Hoe anders verliep het echter. In de 17e minuut was de stand weer gelijk na een zeer fraai doelpunt van Martijn van Leeuwen en een penalty die benut werd door Zakaria Bardaa. Als enige op het veld had scheidsrechter Den Hertog een handsbal gezien en legde hij de bal op de stip. De leidsman was zeer opvallend aanwezig in de wedstrijd door zijn warrige beslissingen, waar zowel spelers als publiek af en toe geen touw aan vast konden knopen. Gelukkig had dit geen invloed op de uiteindelijke uitslag en dank zij de discipline van beide teams ontaarde de wedstrijd door de arbitrale dwalingen niet in een veldslag.

Vlak voor de gelijkmaker had Marnix Dijkhuizen de 3-1 op zijn voet, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor doelman Kevin Wassenaar  nog redding kon brengen.

In de 26e minuut zag Calvin de Jong zijn kopbal door de lat gekeerd worden. Even later werd Marnix binnen het strafschop gebied neer gelegd, maar de scheidsrechter, die op zeer grote afstand van de situatie bivakkeerde, wuifde het voorval weg.

Vlak voor rust werd de licht geblesseerde Raymond Vosse vervangen door de jonge Bodhi Ozinga.

De tweede helft werd nagenoeg geheel beheerst door de Lagerberg Verhuisgroep brigade. Met snel voetbal werden de Leidenaren op eigen helft vastgepind en het was weer Bastiaan die, na een onoplettendheid in de Leidse defensie, de 3-2 op het scorebord bracht.

Coach Remco Torken bracht hierna Ryan van Lochem, Tommy de Jong en Gino Raaphorst binnen de lijnen en dat gaf de ploeg weer extra energie.

Vlak voor tijd bracht Calvin de Jong de eindstand op 4-2.

Een verdiende overwinning voor de Blauwen, die hiermee hun partijtje in de top van de 4e klasse A blijven meeblazen.