Twee restaurants kregen onlangs bezoek van wethouder Laurens van Doeveren en de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Wassenaar. Deze bezoeken maken deel uit van een reeks ontmoetingen met lokale ondernemers, met als doel te luisteren naar wat er leeft bij onze ondernemers. Wat zijn hun dromen, uitdagingen en kansen?
Veelzijdige plek waar smaak en sfeer samenkomen
Bij Restaurant De Baron aan de Katwijkseweg 7 trad eigenaar Maarten Bakker als gastheer op. Samen met zijn partner Sonja Gorter runt hij het restaurant met jarenlange horeca-ervaring.
Hun passie voor goed eten en gastvrijheid proef je in alles en trekt een breed publiek aan. Vaste gasten uit het dorp, bezoekers uit de regio én toeristen van Duinrell.

Met meerdere sfeervolle ruimtes en zonnige terrassen biedt het restaurant volop mogelijkheden voor zowel kleinschalige als grotere events. De gezellige Katwijkzaal is beschikbaar voor evenementen zoals feesten, trouwerijen, privé-diners, vergaderingen en babyshowers. Ook bijzonder is dat De Baron als tijdelijke trouwlocatie fungeert. Een unieke kans om het ja-woord te geven in een persoonlijke en stijlvolle omgeving. De Baron organiseert ook regelmatig diverse evenementen, zoals brunches, dinershows en verrast regelmatig met speciale menu’s rond feestdagen.
Italiaanse gastvrijheid op het Plein
Bij Restaurant Barolo op het Plein komt Italiaanse gastvrijheid samen met lokale verbondenheid. Tijdens het bezoek presenteerden Arnold Doornekamp en Eduardo Muco trots hun sfeervolle restaurant. Barolo opende vorig jaar zijn deuren, maar is inmiddels een vaste waarde in Wassenaar. Veel trouwe gasten uit het dorp zijn met gastheer Eduardo meeverhuisd vanuit zijn eerdere restaurant in de Langstraat.
In de zomer bruist het terras van de gezelligheid dankzij onder anderen toeristen, terwijl in de wintermaanden de live Italiaanse muziekavonden zorgen voor warmte en sfeer. Arnold en Eduardo hebben grote plannen: zo wordt er gewerkt aan een sfeervolle lounge voor cocktails en zijn er ideeën om het terras nóg aantrekkelijker te maken. Ondanks hun hoge culinaire standaard willen ze toegankelijk blijven voor iedereen – een Michelinster is geen doel op zich, maar gasten laten genieten des te meer.
Koop lokaal, steun onze ondernemers

Laurens van Doeveren, wethouder Economische Zaken: “Bij De Baron en Barolo zie je hoe ondernemerschap en gastvrijheid elkaar versterken. Deze ondernemers investeren in kwaliteit, sfeer en vernieuwing en dat maakt Wassenaar aantrekkelijk voor iedereen. Juist nu de feestdagen voor de deur staan, hoop ik dat veel mensen kiezen voor onze eigen Wassenaarse horecazaken als ze uit eten gaan. Koop lokaal, geniet van alles wat ons vernieuwde centrum te bieden heeft, en steun zo onze ondernemers!”.”









