Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Edward Lich

Scharende aanhanger kost Wassenaarse het leven; OM eist taakstraf

29 december 202155 second read

Tegen een 36-jarige automobilist is een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. De man reed in november 2019 met een veel te zwaar beladen aanhanger door Leiden. Door het scharen van de aanhanger kwam een 73-jarige vrouw uit Wassenaar om het leven. Dat melden diverse media.

De aanhanger was door het scharen op de andere weghelft van de Europaweg in Leiden terechtgekomen. De vrouw uit Wassenaar was er vervolgens tegenaan gereden. Volgens getuigen was het een enorme klap. De 73-jarige bestuurster was op slag dood.

De officier van justitie verweet de automobilist onoplettend rijgedrag. ‘De verdachte heeft het te licht opgevat en was niet voldoende voorbereid. Hij had zich moeten afvragen of het wel goed zou gaan. Het is een forse overschrijding van het maximumgewicht’, zei de aanklager. ‘Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor de juiste belading. De wagen was te zwaar en ging daardoor slingeren en scharen met een verschrikkelijk ongeval tot gevolg. Er is iemand om het leven gekomen en een ander is zwaargewond geraakt.’

De uitspraak is op 10 januari.

Bron: AD/omroep West/Leidsch Dagblad

Tags

Dodelijk ongevalOpenbaar MinisterieStrafeisWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top