Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart countert DVO’32 naar een 3-0 nederlaag

23 september 20222 minute read

De bekerwedstrijden zijn al jaarlijks een prima voorbereiding voor de aankomende competitie. De vraag bij de Blauwen is: heeft de nieuwe oefenmeester van Blauw-Zwart, Alan Campfens, zijn team klaar om de eerste klap aan DWO, a.s. zaterdag in het sportpark De Schulpweide uit te delen?

De eerste 45 minuten tegen DVO’32 hielden de Blauwen zich hoofdzakelijk bezig met verdedigen en probeerden met snelle uitvallen de Vlaardingers onder de knie te krijgen. De Legerberg Verhuisgroep formatie kreeg de hulp van de tegenstander. In de 22e minuut vergaloppeerde één van de verdedigers van DVO’32 zich. Hij speelde de bal te zacht op zijn doelman terug e nieuwkomer Ali Abbach maakte dankbaar gebruik van deze foutieve ingreep bij DVO ’32. Hij schoot de Blauwen simpel naar een 1-0 voorsprong.

De overige tijd van de eerste helft waren het de Vlaardingers die de betere combinaties op het veld legden. Zij maakten het spel, maar schoten te kort in het afmaken van de door hen gecreëerde kansen. De beste kans kwam aan de zijde van de Blauwen. Ralph de Jong kreeg voor open doel de kans om Blauw-Zwart met een kopbal op een 2-0 voorsprong te brengen, echter hij vergat de bal, mogelijk geschrokken van deze kans, binnen te koppen.

De 2e helft kreeg Blauw-Zwart meer vat op het spel en ging de strijd gelijk op. Het was Kaj Kronenburg die wederom een zeperd van een fout in de defensie van DVO’32 alert afstrafte en de stand in de 50e minuut op een 2-0 bracht. In de 66e minuut was het wederom Kaj Kronenburg die na een mooi opgezette combinatie over vier schijven de stand naar 3-0 tilde.

Zaterdag a.s. begint het grote spel. Is Blauw-Zwart al klaar voor de strijd? Terugkijkend op deze laatste bekerwedstrijd heeft de technische staf nog wel wat werk te doen en lijkt de aanloop te kort. Geruststellend is dat bij de Blauwen nog voldoende potentieel op de bank zit waarvan trainer, Alan Campfens, met ondersteuning van zijn technische staf, gebruik zal maken. Ook het supporterslegioen zal vanaf de eerste competitiewedstrijd vanaf de zijlijn de positieve ondersteuning moeten geven. Veel succes in deze eerste fase van de competitie!