Skip to content

Deze week in bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

25 september 20223 minute read

Deze week en in de komende periode is weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Najaarscursus Botanisch Tekenen in Bibliotheek Wassenaar
Dinsdag 27 september start een nieuwe cursus Botanisch Tekenen! Op de eerste cursusdag brengen we een exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde waarbij we unieke collectiestukken bezichtigen. De drie opvolgende cursusdagen vinden plaats in Bibliotheek Wassenaar waar je onder de deskundige begeleiding van Janneke van Laar kennis maakt met de fijne kneepjes van dit eeuwenoude ambacht.

Start dinsdag 27 september, 10.00 – 12.00 uur, 4 sessies in Bibliotheek Wassenaar
Leden € 89,-, niet-leden € 99,-. Tickets via obvw.nl/activiteiten

Bibliotheek Voorschoten vanaf 2 oktober weer op zondag open
De natte herfstmaanden en gure winterdagen zijn weer in zicht en dat betekent dat wij vanaf zondag 2 oktober weer open zijn. Kom lekker naar de bibliotheek voor boeken, tijdschriften, kranten, koffie in het leescafé of een praatje. We zijn geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Gi-Ga-Groene activiteiten in de Bibliotheek!
Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen! In de bibliotheek organiseren we van 5 t/m 16 oktober verschillende activiteiten voor kinderen waarmee ze de natuur kunnen ontdekken.

Zo gaan we Uilenballen Uitpluizen met de duinwachter van Dunea en worden stukgelezen boeken van de bibliotheek hergebruikt tijdens de workshop ‘Oud boek, nieuw verhaal’. Daarnaast ontdekken kinderen de leukste weetjes over de natuur tijdens de speurtocht door de bibliotheek en krijgen de allerkleinsten na afloop van het voorlezen in de bibliotheek een mooi gi-ga-groen cadeautje mee. Bekijk het volledige programma op obvw.nl/jeugd!

Spreekuren in de bibliotheek
Problemen met je computer, smartphone of tablet? Het Digitaal Spreekuur weet raad. Je bent welkom op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in Voorschoten en 14.00 tot 16.00 uur in Wassenaar.
Lastige brief ontvangen? Formulieren invullen? De Formulierenbrigade helpt je weer op weg op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in Voorschoten. Heb je vragen over geldzaken of zorgen over geld? Kom naar het spreekuur van het Financieel Informatie Punt (FIP-loket) voor gratis advies.

Maak een afspraak via obvw.nl/FIP.  Elke vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur in Voorschoten.
Wie onze taal niet goed kan spreken, lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel vlakken. De eerste stap is daarom: aan de slag met de Nederlandse taal. Het Taalspreekuur is een startpunt voor deze doelgroep. Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in Wassenaar, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in Voorschoten.

CineMini: een filmvoorstelling voor de allerkleinsten in Filmhuis Wassenaar
Terug van weggeweest! Zondag 9 oktober is er weer CineMini, een filmvoorstelling voor de allerkleinsten. We vertonen een film over de bekendste stoomlocomotief!
Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen. Na afloop krijgt iedereen limonade, een koekje en een kleurplaat. Bestel je tickets via obvw.nl/filmhuis!

Filmhuis Wassenaar
Yes! Hij is er weer! Onze nieuwe filmflyer voor oktober ligt weer klaar in de bibliotheek! Met nieuwe topfilms zoals Firebird, Napoleon: In the Name of Art, Entre deux Mondes, Soof 3, Boiling Point, DC Club van Super-Pets, Ted & De Magische Smaragd en De Bellinga’s : Huis op Stelten hoef jij je de komende periode niet te vervelen! Bekijk ons diverse programma en bestel je tickets via obvw.nl/filmhuis.

Datum Aanvangstijd Film

ma 26 sep 20.00 uur Mes Frères, et Moi
di 27 sep 14.00 uur Supereroi
wo 28 sep 14.00 uur DC Club van Super-Pets (NL)
wo 28 sep 20.00 uur Supereroi
do 29 sep 13.30 uur Filmclub
do 29 sep 20.00 uur In het belang van het kind
vr 30 sep 20.00 uur Mes Frères, et Moi
za 1 okt 20.00 uur Firebird
ma 3 okt 20.00 uur Firebird
wo 5 okt 14.00 uur Ted & De Magische Smaragd

Tags

BibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaSpreekurenVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top