Skip to content
Fotocredit: Politie Wassenaar

BOB betekent 0% op – ruim 1000 bestuurders gecontroleerd op alcohol

26 december 202252 second read

Op vrijdagavond 23 december hielden wij samen met politiestudenten en Verkeerspolitie Den Haag meerdere alcoholcontroles in Wassenaar. Tijdens de controle viel ons op dat veel mensen de strafbare grens opzochten, maar aan de goede kant bleven ?. (Wel alcohol op, net niet strafbaar)
Er zijn tijdens de controle ruim 1000 bestuurders gecontroleerd.

Uiteindelijk is er tegen twee bestuurders proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol . Een bestuurder maakt het hierbij zo bont dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Naast het strafrechtelijke proces zal hij ook een cursus of rijgeschiktheidsonderzoek krijgen.

Noodhulp:
In de reguliere dienst werd er tevens iemand aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs . Dit was voor hem niet de eerste keer en kan als het bloedonderzoek ook te hoog blijkt een duur traject bij zowel de verkeersofficier als het CBR tegemoet zien waarbij zijn rijbewijs ongeldig verklaard kan worden.

Ook zijn er verschillende processen-verbaal opgemaakt ter zake onder andere het niet opvolgen van de aanwijzing die wij gaven dat bestuurders de controle in moesten rijden.

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

AlcoholcontrolePolitie WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top