Skip to content
Fotocredit: PR

4e promenadeconcert in de dorpskerk met trio Récréation

Bob Wielenga
30 juli 20242 minute read

Op zaterdag 3 augustus speelt een trio van dames mooie Barok muziek in de Wassenaarse Dorpskerk. De uitvoerenden zijn een mix van nationaliteiten: Eriko, een Japanse violiste, Marta, een Poolse toetseniste en Elza, de leider van het Trio, een Letse fluitiste. Je vraagt je af hoe ze elkaar hebben ontmoet, maar het is in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dat bewijst wel dat muziek een universele taal is die over alle grenzen heen reikt.

Het programma is louter barok: de Duitse Bach, Haendel en  von Biber, de Franse Boismotier en de Italiaanse Corelli: heerlijke toegankelijke muziek voor fluit, viool en klavier. Oorspronkelijk begeleidt Marta Pindór deze werken op een klavecimbel maar in dit concert speelt zij  op het kistorgel van de Dorpskerk dat voor deze gelegenheid is gestemd op 415Hz,  want dit trio speelt op historische instrumenten en die zijn allemaal wat lager gestemd dan de huidige, moderne, instrumenten.

De toegang voor alle Promenadeconcerten is uw glimlach en aan de uitgang, na afloop van het concert, kunt u uw waardering voor de genoten muziek verzilveren bij de collecte. Pinnen mag ook. Aanvang: 16.00 uur.

De data voor de volgende concerten zijn:

10 augustus Martijn Pranger op beide orgels

17 augustus het beroemde “Van Biemen Trio” met Tchaikovsky

24 augustus Joël Boone die met orgel en zang de reeks promenadeconcerten besluit.

Tags

DorpskerkPromenadeconcertProtestantse Gemeente WassenaarTrio RecreationWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top