Skip to content
Fotocredit: Dunea

Tijdelijk Duinmuseum Dunea geopend

3 augustus 202451 second read

Afgelopen donderdag is het tijdelijke museum over 150 jaar geschiedenis van Dunea geopend. De Duinkamer, naast het bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel, is omgetoverd tot een museum. In deze ruimte zijn verschillende foto’s, prenten en attributen te zien uit de 150-jarige geschiedenis van duin, water en Dunea.

Thema’s als natuurbeheer, cultuurhistorie, onderzoek en monitoring, recreatie-handhaving-educatie en waterwinning komen terug in teksten en beelden. De Graaf van Meijendel stak samen met Wendy Kloeg-Laeven, Divisiemanager bij Dunea, de sleutel in het slot. Dat opende de deur voor een stap terug in de tijd.

Om het plaatje compleet te maken waren er bij de opening nettenboetsers aanwezig. Vroeger repareerden zij de vissersnetten op het veld voor de watertoren in Scheveningen (ook wel het nettenboetsersveld of Harstenhoek genoemd). 

Openingstijden

Het duinmuseum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur. Op zondag en maandag is het gesloten. Entree is gratis. Het tijdelijk museum blijft tot eind september open.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het museum, actualiteit en de inhoud.

Bron: Dunea

Tags

150 jaar DuneaBezoekerscentrum MeijendelDuinmuseumDuneaTijdelijkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top