Skip to content
Dhanesh Bajnath in actie. Fotocredit: Amresh Bajnath

Dhanesh Bajnath Schaakkampioen

Eric van der Marel
19 augustus 20242 minute read

In het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK) heeft de 11 jarige Dhanesh Bajnath, lid van jeugdschaakvereniging Bobby Fischer, een prachtig resultaat geboekt en de categorie D t/m 12 jaar gewonnen.

Er deden in totaal 160 spelers mee, die in Velp in 6 dagen 13 wedstrijden schaakten in 7 leeftijdscategorieën. In de D-groep waren er 28 spelers. Grote favoriet natuurlijk Oscar Koppenens uit Rotterdam met een rating van 2113. Dhanesh startte op rating met 1710 elopunten als negende.

Dhanesh Bajnath in actie. Fotocredit: Amresh Bajnath

Na twee eenvoudige overwinningen in de openingsronden volgde Evan Los uit Voorschoten, tegen wie Dhanesh twee weken eerder in de Wassenaarse Zomercompetitie verloren had. Deze keer ging het beter. Dhanesh miste weliswaar de combinatie Loper maal f3 met winst, maar het oprukken van de h-pion tegen de verzwakte koningsstelling stelde de winst veilig. Er waren nu 4 koplopers met 3 uit 3, en Dhanesh moest tegen de favoriet. Hij doorzag een list van Oscar, stond beter, maar gaf juist op dat moment een cruciale centrumpion weg.

In ronde 5 likte Dhanesh zijn wonden met een rustige remise. En won vervolgens 8 ronden op rij met fantastisch spel en veel killersinstinct. De belangrijkste was in een pionneneindspel van drie tegen drie pionnen tegen Aashray Mittal uit Uithoorn, die Oscar Koppenens had verslagen en uiteindelijk met 10,5 uit 13 derde zou worden. Oscar kwam twee keer niet verder dan remise en werd tweede met 11 punten. Met 11,5 punt en een toernooiprestatierating van 2054 legde Dhanesh ongedeeld beslag op de eerste plaats. Evan Los werd vijfde met 8 punten, terwijl Klio Esvelt met 6 punten (een halfje te weinig voor de 50%) als zesde meisje finishte.

Op vrijdag 23 augustus begint Bobby Fischer het nieuwe schaakseizoen. De nieuw opgerichte groep tot 10 jaar was vorig jaar een groot succes. Deze is elke vrijdag van vijf tot zes uur in het Deijlerhuis. Tussen half zeven en negen uur is de club open voor de ouderen en gevorderden. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Inlichtingen bij E. J. van der Marel, email ericvandermarel@casema.nl 

Tags

Dhanesh BjnathJeugdschaakvereniging Bobby FischerKampioenOpen Nederlands Jeugdschaak KampioenschapSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top