Skip to content
Fotocredit: PR

Wat zou jij doen? Blijven of weggaan?

Filmhuis Wassenaar
24 augustus 20242 minute read

Donderdag 22 augustus konden bezoekers van Filmhuis Wassenaar voor het eerst de film ‘Nice Ladies’ zien en waren regisseur Mariia Ponomarova en editor Annelotte Medema te gast om te praten over het interessante maakproces van deze bijzondere documentaire. Een bijzondere avond die het publiek ontroerde. Onder de bezoekers waren ook Oekraïners aanwezig die bloemen hadden meegebracht voor de regisseur en editor.

Mariia en Annelotte met de bloemen die ze van Oekraïense bezoekers hebben gekregen. Fotocredit: PR

‘Nice Ladies’ gaat over een levendige groep zeventig plus vrouwen in Oekraïne die niet willen wegkwijnen achter de geraniums en vol enthousiasme dansen in een cheerleading team. Totdat de Russen het land binnenvallen en hun stad Kharkiv flink onder vuur wordt genomen. Hoewel niemand wil stoppen met cheerleading, komt er toch een afstand. Heel letterlijk, als cheerleader Sveta naar Nederland vlucht. De vriendschap binnen de groep wordt flink op de proef gesteld.

Bieke De Mol bezocht de voorstelling: “Een oorlog kun je ook in beeld brengen door de ‘zielepijn’ van gewone mensen te laten zien. Dat doet deze film. Op empathische manier worden de gevolgen van de oorlog in beeld gebracht door een hechte groep vrouwen te volgen die als cheerleaders optreden. Wat je ziet, is een indringend beeld van de barsten en de pijn die ontstaat als het gaat om weg te gaan of te blijven. Je kunt niet anders dan na afloop jezelf afvragen, wat zou ik doen: blijven of weggaan?”

Er zijn nog 2 voorstellingen:

Maandag 26 augustus, 20.00 uur

Dinsdag 27 augustus, 14.00 uur

Trailer en tickets : https://tickets.obvw.nl/event.php?eventid=725

Tags

FilmFilmhuis WassenaarNice LadiesOekraineVoorstellingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top