Skip to content
Het veelbesproken Koffiehuisje. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Verkoop Koffiehuisje blijft heet hangijzer

29 augustus 20242 minute read

De verkoop van het Koffiehuisje aan de Buurtweg 116 in Wassenaar heeft vooralsnog geen succes opgeleverd, zo meldt het college van B & W in een recente raadsinformatiebrief. Dat is mede naar aanleiding van schriftelijke vragen van de Lokaal Wassenaar-fractie over dit ondewerp. Ondanks een openbare verkoopprocedure waarbij strikte criteria werden gehanteerd, voldeed geen enkele geïnteresseerde aan de gestelde voorwaarden.

Het Koffiehuisje, een rijksmonument en belangrijk cultureel erfgoed, stond het afgelopen jaar te koop. De gemeente had vooraf voorwaarden opgesteld, waaronder een minimale verkoopprijs en de eis om een exploitatieplan in te dienen. Echter, deze voorwaarden bleken voor veel potentiële kopers te zwaarwegend. Met name de hoge prijs en het verplichte exploitatieplan werden genoemd als belangrijke drempels.

Als reactie op het uitblijven van een geschikte koper, bereidt de gemeente nu een nieuwe verkoopprocedure voor. Hierbij overweegt men om de minimale verkoopprijs te verlagen, om zo de verkoopkansen te vergroten. De gemeente benadrukt dat het bestemmingsplan en de lichte horecavergunning ongewijzigd blijven, in overeenstemming met eerdere afspraken met omwonenden.

Een optie om het Koffiehuisje aan Stoomtrein Katwijk Leiden (buiten Wassenaar) te schenken, is door het college afgewezen. Dit zou volgens het college afbreuk doen aan de historische waarde van het gebouw in de gemeente en mogelijk de rijksmonumentenstatus in gevaar brengen.

De gemeente hoopt de nieuwe verkoopprocedure dit najaar te starten, met als doel de overdracht in het eerste kwartaal van 2025 te realiseren. De verkoop zal opnieuw openbaar worden aangekondigd via lokale media, de gemeentewebsite en een makelaar.

Tags

KoffiehuisjeProcedureStand van zakenVerkoopWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top