Skip to content
Paviljoen De Klip
Fotocredit: paviljoen De Klip

Paviljoen De Klip failliet – Update

5 september 202447 second read

Paviljoen De Klip heeft faillissement aangevraagd. Dat melden diverse media. Het bekende paviljoen, dat vooral voor veel fietsers en voetgangers een aangename tussenstop vormde, heeft haar deuren gesloten.

Volgens Omroep West onderzoekt de curator of een doorstart mogelijk is. Het Leidsch Dagblad meldt dat de curator een oproep doet aan iedereen met interesse om de zaak over te nemen. Het paviljoen moet de deuren sluiten vanwege financiële problemen.

Volgens ingewijden wilde de eigenaar zijn paviljoen, gelegen op pachtgrond, verkopen aan de gemeente maar stuitte daarbij op terughoudendheid van gemeentelijke zijde. Reden daarvoor zou zijn dat een mogelijke een-op-een-verkoop bezwaarlijk zou zijn vanwege een eerdere uitspraak van de Hoge Raad (Didam-arrest).

De gemeente laat in een reactie het volgende weten: ‘De gemeente heeft medewerking verleend voor de verhuur aan een nieuwe exploitant conform de Didam-regels. De vertragende factor van de gemeente is niet de reden geweest dat de gegadigde is afgehaakt.’

Bron: Omroep West/Leidsch Dagblad

Tags

FaillissementPaviljoen De KlipWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top