Skip to content
Wethouder Laurens van Doeveren met ondernemers, inwoners en geïnteresseerden bij de start van de herinrichting van de dorpskern van Wassenaar. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Startsein voor project Versterking Dorpskern Wassenaar

13 september 20243 minute read

Wethouder Laurens van Doeveren heeft maandag 9 september het officiële startsein gegeven voor het project Versterking Dorpskern Wassenaar. Met het symbolisch verwijderen van de eerste steen gaf de wethouder het beginsignaal voor de grootschalige herinrichting van het centrum. Bij de feestelijke opening waren zo’n 50 ondernemers, Wassenaarders en andere geïnteresseerden aanwezig om samen de start van dit belangrijke project te vieren.

Wethouder Laurens van Doeveren: “De weg naar succes is altijd langer dan de weg naar een teleurstelling. Ontzettend mooi dat we na jaren praten nu eindelijk gaan beginnen! Dit is goed nieuws voor alle Wassenaarders die een blijvend levendig centrum willen waar we allemaal graag komen”.

Opknappen buitenruimte

In verschillende fasen wordt de dorpskern van Wassenaar opgeknapt. De aannemer heeft het werk opgedeeld in fases om de winkels in Wassenaar zo goed als mogelijk bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. Eerst worden de bestrating, het straatmeubilair en de kunstwerken verwijderd. Daarna worden straatkolken (rioolputdeksels) en aansluitingen vervangen. Vervolgens wordt het nieuwe straatwerk aangebracht (de natuurstenen stoepen, natuurstenen banden en straatklinkers) en het nieuwe straatmeubilair geplaatst. En als laatste komen er nieuwe groenbakken en worden de nieuwe bomen gepoot. De werkzaamheden op straat duren tot eind 2025.

Het Plein, Langstraat en Kerstraat

Aannemer Meeuwisse start met het straatwerk in drie delen van de dorpskern. Dit betekent dat vanaf deze week het Plein, het eerste deel van de Langstraat (de lage huisnummers) en de Kerkstraat minder bereikbaar zijn tijdens de werkzaamheden. Per fase is de aannemer 8 tot 11 weken bezig. In oktober gaat de aannemer aan de slag in de Rijnsburgpassage, het Kloosterland en de Van Hogendorpstraat. 

Wethouder Laurens van Doeveren verwijdert de eerste steen van de Langstraat. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Winterstop

Vanaf 25 november is er een winterstop. Gedurende zes weken werkt de aannemer niet om zo min mogelijk hinder op te leveren voor de evenementen in het centrum die dan plaatsvinden. Ook helpt de winterstop om het winkelend publiek tijdens de voorbereidingen op de feestdagen zo min mogelijk voor de voeten te lopen. In het nieuwe jaar pakt aannemer Meeuwisse de werkzaamheden weer op. De planning van het werk is deels afhankelijk van het weer. Details van de planning en werkzaamheden vindt u in de bouwapp van Meeuwisse en op de website van de gemeente: www.wassenaar.nl/inrichtingsplan-centrum-Wassenaar.

Vragen?

Elke donderdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur kunt u, zonder afspraak, met uw vragen terecht op het informatiepunt van aannemer Meeuwisse op Langstraat 61. Of via de mail bij Lisa Peek, Omgevingsmanager Versterking Dorpskern: Langstraat@wassenaar.nl

Meeuwisse houdt tijdens de werkzaamheden rekening met de bevoorrading van de panden. Dit wordt afgestemd met de pandeigenaren. In het algemeen: Tijdens de werkzaamheden kan er geen gemotoriseerd verkeer langs het werkvak. Voetgangers en fietsers worden gevraagd rekening te houden met de werkvakken op straat. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Tags

GemeenteStartseinVersterking dorpskern
Gerelateerde artikelen
Back To Top