Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart en SEV maken er een boeiend gelijkspel van: 3-3

Henk Goulooze
27 september 20242 minute read

De voetballers van Blauw-Zwart hebben hun eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse met 3-3 gelijk gespeeld tegen het Leidschendamse SEV. Het scoreverloop zorgde er echter voor dat de Wassenaarse supporters op De Schulpwei zeker geen saaie pot voetbal zaten te bekijken.

Na een niet echt succesvolle oefen- en bekerperiode in de aanloop naar de competitie bleken de mannen van nieuwe trainer Remco Torken duidelijk op weg naar een betere vorm. Blauw-Zwart maakte fraaie goals, gaf even zovele keren de verworven voorsprong slordig uit handen en beide ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van waarin, dat moet ook worden gezegd, lang niet alles lukte.

Nadat het overleden erelid en lid van verdienste van Blauw-Zwart Cees Olijslagers met een indrukwekkende minuut stilte was herdacht, schoten beide ploegen uit de startblokken. Spits Calvin de Jong opende het doelpuntenfestijn al in de zesde minuut door brutaal door te gaan en met een fraai vallend schot de 1-0 re scoren. De organisatie in de Wassenaarse verdediging bleek echter in de 22e minuut niet te deugen (dat zou vaker gebeuren!) en SEV kreeg een vrije doortocht (1-1). In de 31e minuut leverden de Blauwen een fraaie aanval: strakke voorzet van de bevlogen spelende Timo van Aken op de goed oplettende Bastiaan Hendriksen (2-1). En die voorsprong werd enkele minuten daarna alweer weggegeven door een dekkingsblunder bij een SEV-corner (2-2).

Na de rust verving Tommy de Jong de geblesseerde Mark van der Does en al snel pegelde de weer razendsnelle vleugelspits Ryan van Lochem de 3-2 achter de SEV-keeper. Geheel passend in het wedstrijdbeeld smaakte SEV enkele minuten later het genoegen van weer een verdedigende fout van de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep en dus werd het weer gelijk (3-3). De tweede helft bleef spannend, Bram Smit, Philip Dijkhuizen en Junior Remmerswaal vielen nog in bij Blauw-Zwart maar de mannen van SEV hielden het gelijke spel vast, ondanks gevaarlijke uitvallen van beide ploegen.

Als Blauw-Zwart het aantrekkelijke spel met snelle vleugelspitsen weet te combineren met het veel attenter verdedigen van een voorsprong dan zit er voor de ploeg van trainer Torken en de Lagerberg Verhuisgroep zeker perspectief in de net begonnen competitie. Volgende week wacht in Leiden een oude bekende: Roodenburg.