Skip to content

Hoe gaat onze gemeente om met haar inwoners?

4 oktober 20242 minute read

Iedereen weet van een van de grootste fiasco’s van onze landelijke overheid, namelijk de kinderopvangtoeslagenaffaire. Aanvragers werden onterecht beschuldigd van belastingfraude. De gevolgen waren ongelofelijk tragisch. Zij die schade hadden geleden konden een bezwaarprocedure starten. Onlangs bleek dat er nog meer dan 12.000 gedupeerden op de behandeling van hun bezwaarschrift moeten wachten.

Een en ander wierp bij onze fractie de vraag op of het in onze gemeente beter gaat. Hoe gaat de gemeente om met onze inwoners? Krijgt iedereen netjes en tijdig antwoorden op brieven en e-mailberichten? Ontvangen zij een ontvangstbevestiging waarin staat welke ambtenaar ermee aan de slag gaat en wat zijn of haar contactgegevens zijn?

Krijgen onze inwoners binnen de wettelijke termijnen een beslissing? Te denken valt aan vergunningsaanvragen, Woo-verzoeken, klachten, handhavingsverzoeken en dergelijke. Wat gebeurt er als die termijnen niet gehaald worden? Hoe vaak worden er vergunningen van rechtswege verleend en hoe vaak moet de gemeente een dwangsom betalen?

Onze vragen gaan zeker ook over het sociaal domein. Worden bijvoorbeeld bijstandsaanvragen, jeugdhulp- en Wmo-aanvragen binnen de wettelijke reactietermijnen afgehandeld en wat wordt er gedaan als dat niet lukt? Welk beleid voert het college om voortaan wél aan de wettelijke termijnen te voldoen?

Onze fractie heeft deze week hierover vragen gesteld aan het college. Wij zijn benieuwd naar de antwoorden van ons college.

Ben Paulides, fractievoorzitter Democratische Liberalen Wassenaar (DLW),

www.democratischeliberalen.nl

Tags

Democratische Liberalen WassenaarGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top